Foto: Humleland

New Yorker-style bryggeri og restaurant åbner i Aarhus

Kombineret mikrobryggeri, vinbar og restaurant med industrielt look åbner i Aarhus Ø.

Den gamle maskinmesterskole på Fiskerivej 2 på Aarhus Havn åbner senest næste år som kombineret mikrobryggeri, vinbar og såkaldt havgrill under navnet Hantwerk. Inspirationen kommer fra New York, Berlin og Amsterdam, og bag projektet står blandt andet det aarhusianske mikrobryggeri Humleland og vinbaren VinDanmark på Aarhus Havn.

Målet er at skabe et folkeligt sted med priser, hvor alle kan være med. Samtidig vil ildsjælene give Aarhus et internationalt præg op til, at Aarhus bliver europæisk kulturhovedstad næste år.

”Vi forventer at være helt klar til Kulturhovedstad 2017, og kulturhovedstadens slogan Rethink passer perfekt ind i konceptet om at bruge den gamle maskinmesterskole til bryggeri,” siger medejer Michael Alhof fra Humleland.

Industrielt look
Hantwerk får et industrielt look i lokalerne, der er på 400 kvadratmeter og får 150 siddepladser. Stedet får en 20 haners bar med øl fra Humleland, og idéen opstod, da René Vinding fra VinDanmark besøgte ejerparret Michael og Lene hos Humleland i Risskov for at købe øl til vinbaren.

”Jeg forelskede mig med det samme i Lene og Michaels fantastiske passion og kvaliteten af deres øl. Når man er skør nok til at lave et bryggeri i en almindelig villa i Risskov, så vil man det med liv og sjæl,” siger René Vinding.

Den forventede åbningsdato er ikke fastsat endnu, men håbet er at åbne i december.