Foto: Hamanns, Emma 1990.

Ny café i Aarhus satser på det skæve måltid

Indehaveren bag den nyåbnede Hamanns, Emma 1900 vil servere det mad, du ikke selv får lavet derhjemme – og så har hun en storebror, der har vundet Den Store Bagedyst.

Krydrede æg med frisk spinat, spicy tomat, kikærter, hytteost og krydderurter, sort croissant med aktivt kul og orientalsk bygotto med kylling: Det er ikke de traditionelle morgen- og frokostretter, der er på kortet hos den nye café Hamanns, Emma 1990, der slog dørene op på Gammel Munkegade 5-7 den 19. august. Og det er helt bevidst.

“Maden er inspireret af de oplevelser, jeg har fået gennem mit liv, for eksempel på de rejser, min familie og jeg har været på,” fortæller indehaver Emma Hamann-Pedersen.

“Jeg vil gerne skabe noget mere skævt end det, man ofte kan få på mange andre caféer. Jeg vil servere mad, du ikke selv lige får lavet derhjemme.”

En madglad familie
Emma Hamann-Pedersen er oprindeligt uddannet lærer, men har altid haft en drøm om at have sin egen café.

“Jeg kommer fra en familie, der går meget op i mad – for eksempel har min storebror vundet Den Store Bagedyst. Så når vi har været ude at spise, har det været naturligt for mig at tænke, at hvis jeg havde mit eget, ville jeg i stedet gøre sådan og sådan,” siger hun.

Retterne hos Hamanns, Emma 1990 vil løbende blive udskiftet, men i øjeblikket byder menukortet på morgenmad, frokost samt sødt.

Caféen har åbent alle hverdage fra klokken 9.00 til 18.00, lørdage fra klokken 9.30 til 18.00 og søndage fra klokken 9.30 til 16.00. Der er plads til cirka 32 gæster inde samt 20-30 stykker i gårdhaven.