Foto: Espresso House

3 steder i Aarhus med snurrer

Kanel eller kardemomme? Begge udgaver er særligt lækre, når de er drejet til en snurre. Den remoncefyldte lækkerbisken er heldigvis på menuen flere steder i Aarhus, og her får du tre bud på, hvor du kan få den skønne kage.

Guiden har tidligere været bragt i Århus Stiftstidende

En gammel kending

Kvickly og SuperBrugsen, M.P. Bruunsgade 25 & Vesterbro Torv 1, 8000 Aarhus C

I Danmark er det næsten umuligt at sige kanelsnurre uden at sige Claus Meyer. Han blev eftersigende selv bekendt med den runde, søde bolle i det norske ‘Bakeriet’ i Lom. Selvom han forsøgte at gøre kunsten efter, måtte han alligevel vende tilbage til Norge for at tage på snurre-skole. Og heldigvis for det! Han tog nemlig den lækre kage med hjem til Danmark. I Aarhus kan du nappe en klassisk Meyer-snurre i nogle af Coops butikker, blandt andre Kvickly i Bruuns Galleri og SuperBrugsen på Vesterbro Torv. Hvis du gerne selv vil bage, kan du finde opskriften på Meyers hjemmeside (pssst, hemmeligheden er rigeligt smør og masser af knofedt). Hvis du ikke er helt sikker i snurre-teknikken, hjælper Meyers Mad på YouTube dig godt på vej. Så skal der snurres!

En nyere klassiker

JUMBO Bakery & Eatery, Mindet 4, 8000 Aarhus C

På den enkelt indrettede Jumbo på havnen kan du få den klassiske snurre med et twist. Kagen er bagt på surdej, og i stedet for kanel er der kardemomme i den bløde remonce. Toppen er drysset med knuste kardemommefrø og penslet med en klistret, sød sirup, der sætter prikken over i’et. Alt brød bliver bagt på stedets eget bageri. Den perfekte kompagnon til sådan en snirklet fætter er uden tvivl en kop kaffe, og hos Jumbo får du den med bønner fra et samarbejde mellem kaffenørden og -risteren Thomas Sigfred og Jumbo. Stedet byder på ene godt bagværk. Du kan blandt andet tage et surdejsbrød med hjem under armen eller hvad med at prøve en mandelcroissant, som de for det meste har om lørdagen? Bare for at kunne sammenligne med snurren selvfølgelig…

Lidt af hvert

Espresso House, blandt andet på Banegårdspladsen 16, 8000 Aarhus C

Hos den svenske kæde Espresso House kan du både få din snurre i traditionel kanelversion eller med kardemomme. Den ordentlige basse er bagt på surdej med masser af smør og fyldt med remonce med kanel og noter af kakao. I klassisk svensk stil er den drysset med perlesukker på toppen. I kølemontren kan du også være heldig at finde stedets snurre med pekannødder og karamel. Dekadent og lækkert! Som navnet indikerer, er fokus i høj grad på kaffe i kædens syv butikker i Aarhus. Du kan få en lang række af forskellige typer kaffe med eller uden mælk. Hvis du hellere vil have te, er her også et bredt udvalg. Gennem Espresso Houses app kan du bestille i forvejen og få gode tilbud på både tørre og våde varer.
Søde sager

Se alle