Foto: Pixabay.

Guide: 6 hotspots for chokoladeelskere

GUIDE: Er du vild med chokolade? Her er seks steder i Aarhus med masser af lækker chokolade på hylderne.

Den engelske
Hotel Chocolat, M.P. Bruuns Gade 25, 8000 Aarhus C

Sidste år fik Aarhus et rendyrket slaraffenland for chokoladefans, da butikken Hotel Chocolat slog dørene op i shoppingcentret Bruuns Galleri. Det imponerende sortiment består af 120 chokoladevarianter, og du kan købe dig fattig i alt fra traditionelle chokoladebarer til mere usædvanlige produkter som pasta med chokolade. Ikke mindst de fyldte chokolader er værd at sætte tænderne i, og et godt valg er også den fortrinlig chokoladespread, der er perfekt på et stykke ristet brød fra morgenstunden. Er du i humør til noget varmt, kan du bestille en kop af den lune chokolade, der fås i otte udgaver lavet på alt fra klassisk, mørk chokolade til hasselnød og saltet karamel. Hotel Chocolat er en del af en engelsk kæde af samme navn, og de søde sager kan nydes ved en af de 32 siddepladser, hvis ikke du tager dem med hjem. Al chokoladen laves af kakaobønner fra kædens egen plantage i Caribien.

Den SU-venlige
Spangsberg Chokolade, Anelystparken 7, 8381 Tilst

Godt gemt mellem megabutikkerne i Anelystparken i Tilst ligger fabriksudsalget Spangsberg Chokolade, der lokker med masser af chokolade til SU-venlige priser. Butikken er især kendt for sine flødeboller, der fås i over 20 varianter lige fra den klassiske med kokos til mere friske udgaver med orangeknas og jordbær. Men de øvrige varer på hylderne er også værd at sætte tænderne i, når chokoladesulten melder sit indtog. Prøv for eksempel de mørke mintchokolader, de herligt klistrede toffee-stykker med blød karamel eller en æske af dessertchokoladerne, der er fyldt med marcipan, hindbær, trøffel og mandel. De lave priser skyldes, at produkterne i butikken er anden sortering og derfor kan have mindre kosmetiske fejl. Bonusinfo: Spangsberg Chokolade er startet af iværksætteren Michael Spangsberg, som i tidernes morgen stod bag slikmærket BonBon med de såkaldte hundeprutter i sortimentet.

Den luksuriøse
Summerbird, Volden 31, 8000 Aarhus C

En klassiker blandt aarhusianere med en sød tand er chokoladeproducenten Summerbirds luksuriøse butik i Latinerkvarteret. Priserne er ikke lave, men til gengæld er de elegante chokolader med garanti et hit hos både børn og voksne. Er selskabet klar til at give den fuld gas, er et oplagt valg den såkaldte hatteæske med 27 blandede chokolader, som byder på noget for enhver smag. Må det være endnu mere ekstravagant, kan du gå all in med æsken Collection 192, der er 2,1 kilo fyldt chokolade (!) til en pris af 1.615 kroner. Bliver det lige lovligt voldsomt, kan du snuppe en æske af de små chokoladetapas, der smager af blandt andet mynte, blåbær, hyldeblomst og havsalt. Tapasæsken indeholder også et par stykker med Summerbirds hvide chokolade Amber, der har vundet flere internationale priser. Butikken har desuden flere mindre gaveæsker, der er perfekte som værtindegaver til fester.

Den bæredygtige
Social Foodies, M. P. Bruuns Gade, 8000 Aarhus C

Den aarhusianske iværksætter Thor Thorøe er mest kendt for at have startet iskæden Paradis, men de senere år har han skiftet isen ud med chokolade i sin kæde af chokoladebutikker under navnet Social Foodies. Aarhus-filialen ligger øverst på M. P. Bruuns Gade, og menuen lyder på velsmagende chokolade lavet i hånden efter alle kunstens regler. Prøv eksempelvis en af de sirligt indpakkede chokoladebarer med peber og passionsfrugt fra kædens egen chokoladefabrik i Cape Town eller et af de rustikke chokoladebrud, som fås i en række varianter med og uden topping. Eller hvad med en mundvandsdrivende flødebolle med marcipanbund og håndrørt skum overtrukket med mørk chokolade? Produkterne hos Thor og Co. er alle lavet af økologiske råvarer efter bæredygtige produktionsprincipper, og overskuddet fra butikken investeres i projekter, som skal sikre uddannelse for socialt udsatte i Afrika.

Den ambitiøse
Peter Beier Chokolade, Ryesgade 35, 8000 Aarhus C

“Vi vil være verdens førende producent af luksuschokolade”. Sådan lyder den ambitiøse vision hos danske Peter Beier Chokolade, der i Aarhus har sin egen butik på Ryesgade. Om visionen er realistisk skal være usagt, men produkterne fejler ikke noget i butikken, som byder på håndlavet chokolade i lange baner. Specialiteten er fyldte chokolader med alt fra safran til solbærganache, og spændende er ikke mindst de lyserøde Ruby-chokolader, der er lavet på den rødlige Ruby-kakaobønne med en syrlig smag og masser af smæk på bærnoterne. En anden klassiker på stedet er de pyramideformede flødeboller, der fås i flere smagsvarianter. Stifter Peter Beier er tidligere chef for chokoladeproduktionen i stormagasinet Magasin og uddannet som chocolatier i både Danmark, England, Frankrig, Belgien og Spanien. Butikken har en søsterbutik i supermarkedet Meny på Skanderborgvej med omtrent samme udvalg.

Den velassorterede
Magasin, Immervad 2-8, 8000 Aarhus C

Hos stormagasinet Magasin er der ikke kun designertøj, boligtilbehør og skønhedsprodukter på hylderne. I stueetagen har stedet sin egen velassorterede chokoladebutik, som lokker med et væld af lækkerier. En sikker vinder på spisebordet er Magasins egenproducerede chokoladeserie, der fås i forskellige æsker. Er der datenight på programmet, er den hjerteformede æske med ti fyldte chokolader lige i øjet, mens den store æske med 36 mørke og lyse stykker dessertchokolade ligger lige til højrebenet, hvis I er en større flok. Butikken har også søde sager fra den københavnske producent Simply Chocolate, hvis håndlavede chokoladebarer fås for blot 19 kroner. Må det være mere alternativt, er der ingen vej udenom et glas af de chokoladedyppede lakridser fra den danske lakridskonge Johan Bülow. Hvornår har du måske sidst smagt et stykke lakrids overtrukket med hvid chokolade og passionsfrugt?