Foto: Gaijin Ramen

Guide: Her kan du få ramen i Aarhus

Af alle de lækre retter, der findes i det japanske køkken, er der ingen, der passer bedre til det danske klima end ramen. Alligevel er det sushi, som er den mest udbredte japanske spise blandt danskerne. I denne artikel slår vi et slag for den varme nudelsuppe. Læs hvor du kan nyde din ramen her i Aarhus.

 

Gaijin Ramen

Gaijin ramen i Aarhus
Foto: Gaijin Ramen

Efterhånden har de fleste aarhusianere nok enten hørt om eller spist på én af Gaijin Ramens restauranter. Gaijin betyder ‘outsider’, og restauranten forsøger da også at tænke lidt ud af boksen, når det kommer til den traditionelle japanske nudelret.

I restauranterne er det ikke muligt at bestille bord, som mange steder i Japan. Ramen baren er et sted, hvor man dumper ind fra gaden enten alene eller med familie. Er der ikke plads på Nørregade, så tag til restauranten på M.P. Bruuns Gade, som råder over en lidt større restaurant.

På menuen finder du fire forskellige skål ramen, blandt andet én med kimchi og en vegansk ramen. Og så servere restauranten også små side-retter såsom gyoza, bao og edemamebønner.

Du kan også bestille maden som takeaway hos Gaijin.

Adresse: Nørregade 16, 8000 Aarhus & M.P. Bruuns Gade 42, K, 8000 Aarhus.
Åbningstider: Tirsdag-søndag kl. 12-21.

 

Shima

Ramen nudelsuppe
Foto: Shima Aarhus

Ramenbaren Shima ligger i Ceresbyen og her kan du nyde din ramen til en iskold Ceres Top.

Hos Shima smelter det lokale danske nemlig sammen med de japanske traditioner, hvorfor retterne er lavet på danske råvarer og med de produkter, der er i sæson.

Ramen hos Shima koster 125 kr. og du kan vælge mellem gris, okse og tofu. Du kan også vælge at købe Shima Menuen, som består af 3 snacks, en valgfri ramen, dessert samt en vin- eller ølmenu for 359-399 kr.

Alt i restauranten kan bestilles som takeaway, og kommer du ind på ind søndag, kan du få ‘søndagspakken’ til 119 kr. Den består af fried chicken eller friteret tofu og kimchifritter, en flaske børnebobler og en valgfri sodavand fra Frem.

Adresse: Ceresbyen 20, ST, 8000 Aarhus
Åbningstider: Tirsdag-onsdag kl. 15-22, torsdag kl. 13-22, fredag kl. 13-00, lørdag kl. 11-00 & søndag kl. 11-21.

 

Ramen Takumi

Ramen takeaway i Aarhus
Foto: Ramen Takumi

Navnet ‘Takumi’ betyder håndlavet, og det er netop hvad du får i restauranten. Alt er lavet fra bunden, og det er der blevet en usædvanlig god smagsoplevelse ud af.

Spisestedet åbnede på Central Food Market i 2017, men var nødt til at lukke i 2020, da fordi Central Food Market lukkede ned. Men i december 2022 åbnede så restauranten i Skolegade.

Indretningen af restauranten lægger op til, at du kan spise dit måltid alene efter en lang arbejdsdag, præcis som det er skik i Japan. Der er god mulighed for at møde nye mennesker, og du kan også sagtens tage afsted med venner under armen. Der er virkelig tænkt over interiøret i restauranten, hvor specialdesignede giver plads til opbevaring af overtøjet.

På menuen finder du hele otte forskellige ramen-retter under to overskrifter: Dem spicy på sesam suppe-base og dem på Tonkotsu suppe-base, som er den mest udbredte ramen. Begge er selvfølgelig med håndlavede nudler.

Ønsker du at booke plads til en mindre gruppe, er der to hyggelige, afskærmede kroge med borde, der kan reserveres.

Find dem på Facebook her.

Adresse: Skolegade 27, 8000 Aarhus C
Åbningstider: Tirsdag-torsdag kl. 16.30-21, fredag-lørdag kl. 12-15.30 & 16.30-22, søndag kl. 12-15.30 & 16.30-21.