Foto: Hearts & Minds.

Guide: 5 ting du skal prøve til Hearts & Minds-festivalen

Vi giver dig her en guide til, hvad du kan smage til årets vidensfestival Hearts & Minds, når den i weekenden den 22. til 24. september løber af stablen. 

Mange arrangementer er allerede udsolgt, når Folkeuniversitets vidensfestival Hearts & Minds i weekenden den 22. til 24. september sætter sig for at undersøge, hvad det gode liv og mad er. Heldigvis er der stadig masser af spændende events, du kan melde dig til, og vi serverer dig her en oversigt over de tilbageværende arrangementer.

Den gode start på morgenen
Måske var du med til at danse dagen i gang til tonerne fra Master Fatmans DJ-pult på Dokk1 sidste år? Hvis ikke, har du nu chancen for at være med i år i stedet. Fredag morgen den 22. september spiller Master Fatman endnu en gang op til morgendans, denne gang på taget af kunstmuseet ARoS. Klæd dig på efter vejret og forbered dig på en smuk oplevelse, hvor du mærker både din krop og byen, der vågner. Trænger du til en pause, kan du jo tage en pause i den regnbueinspirerede kunstinstallation over hovederne på det dansende folk. Efter en times dans er der dækket op til morgenmad, hvor kokkene fra ARoS vil sørge for at maden er komponeret efter regnbuens farver. Til morgenmaden fra klokken 8 til 9 vil der et foredrag om mad og fællesskaber. Det koster 150 kroner at være med, og hvis du vil være med, skal du skynde dit at melde dig til – der er sidste frist for tilmelding allerede torsdag den 21. september klokken 8.

Tilmeld dig arrangementet her 

Fremtidens mad
Hvad putter vi i munden i fremtiden? Godsbanen lægger hus til, når en række spændende madpersonligheder, forskere og journalister fredag den 22. september sætter sig for at undersøge fremtidens madkultur. Fra klokken 16 til 18 vil der være et “Fremtidens madmarked“, hvor du kan smage, mærke og dufte til en række producenters bud på fremtidens madvarer. Fra klokken 17.30 bliver der dækket op til en to-retters middag i den Rå Hal, hvorunder du vil blive underholdt med speed-forelæsninger og andre indslag. Når maden er fordøjet kan du fra klokken 20 vælge og vrage mellem en masse spændende workshops: Bliv for eksempel klogere på, om der vil være kød i fremtiden, når en professor og en bioetiker tager en snak om dét, eller vær tilskuer til teaterforestillingen HUman NAture af Teater Katapult. Det koster 200 kroner for både middag og workshops, og kun 150 kroner hvis du er studerende.

Tilmeld dig arrangementet her

Frk. Jensen for mænd
Hvor skal den næste mandeaften holdes? På Kvindemuseet, selvfølgelig! Museet inviterer byens mænd til en aften med husmodertips, mandehørm og foredrag, der vil klæde dig på til at forlade arrangementet som den perfekte husfader. Det foregår fredag den 22. september fra klokken 18.30 til 22 i Kvindemuseets lokaler på Domkirkepladsen 5, og det koster 270 kroner at være med. I løbet af aftenen vil du selv få lov til at prøve kræfter med at lave kalvefrikassé – en klassiker fra Frk. Jensens Kogebog, der sætter rammen for aftenens tema. Bliv beriget med tips fra mand til mand og nyd en aften med håndbajere, cerut-pauser og ikke mindst lækker mad.

Tilmeld dig arrangementet her

Sanketur på Godsbanen
Bliv klogere på, hvilke gode sager du kan høste i Aarhus C. Smag på Aarhus og Aarhus Kommunes Bevægelsesdag “Det rør’ sig” tager dig med på sanketur lørdag den 23. september fra klokken 11 til 13 på Godsbanen. Få øjnene op for frugter, bær og planter, du ikke anede voksede lige for næsen af dig, når en naturformidler deler ud af sin viden undervejs. Når hatten er fyldt tager du med tilbage til Godsbanen, hvor du kan forvandle din høst til te og marmelade ved det store udendørs multikomfur Burning Kitchen ved Godsbanen. Arrangementet er gratis – det eneste du skal gøre for at være med, er at dukke op!

Tilmeld dig arrangementet her

Dyk ned i din øl
Den humlede driks popularitet er støt stigende, og nu har du chancen for at blive klogere på øllets verden og dermed kunne irritere dine øl-kammerater med funfacts og belærende kommentarer. Søndag den 24. september kan du for 250 kroner både smage på og lære om de mange forskellige typer øl – og oven i hatten får du en rundvisning på mikrobryggeriet Hantwerk på Fiskerivej 2 ved Aarhus Havn, hvor arrangementet foregår. Det vil være en civilingengør i bioteknologi fra Aarhus Universitet der vil guide dig gennem dagen, der varer fra 15.30 til 17. Skål!

Tilmeld dig arrangementet her

Rigtig god festival 🙂