Foto: Restaurant ET

3 franske fristelser i Aarhus

Moules frites, confit de canard og tatar. Skriger dine smagsløg efter mad med fransk fortegn, byder Aarhus heldigvis på flere steder for den frankofile. Vi guider dig til tre af slagsen her.

Franske traditioner på bistroen

Klassisk Bistro 65, Jægergårdsgade 65, 8000 Aarhus C

Vil du sidde på første parket, når din bøf flamberes, tataren røres, eller champagnen sables? På Klassisk Bistro 65 gør de en dyd ud af at holde fast i de gode, franske traditioner, og derfor kan du naturligvis følge med, når aftenens menu klargøres. Menukortet er klassisk fransk og indeholder – udover flamberet peberbeuf og oksetatar – blandt andet snegle med hvidløg og persille, hvidvinsdampede blåmuslinger, salaten chevre chaud samt beuf bearnaise. Magnifique! Rund middagen af med creme brulee eller crêpes suzette, flamberede pandekager med vanilje parfait: Så burde selv de mest frankofile forlade restauranten med et tilfreds smil om munden. OBS: På grund af covid-19 er bistroens populære søndagsbrunch sat på pause, men fredag og lørdag kan du stadig besøge Klassisk Bistro 65 i dagtimerne til en franskinspireret frokost.

Aarhus’ svar på Rivieraen

Restaurant Anker, Fiskerivej 12, 8000 Aarhus C

Det kan næsten føles som et besøg på den franske Riviera, når du aflægger visit hos Anker. Restauranten har nemlig hjemme på træskibshavnen i Aarhus og byder på udsigt over havnen og vandet – og både omgivelser og mad skal nok lede dine tanker hen på sommer i det franske. A la carte-aftenmenuen byder blandt andet på skaldyrsfad, moules frites, fiskesuppe, tatar og tournedos rossini, og er du den vægelsindede type, kan du kaste dig over ”Anker anbefaler:” Tre eller fire retter, med eller uden vinmenu, hvor kokkene sammensætter menuen baseret på dagens friske fangster og årstidens råvarer. Formidable! Er du til brunch, så besøg Anker lørdag og søndag, hvor du selv kan sammensætte din brunch med tre, fem eller syv retter, flere med fransk fortegn. Mmh!

Klassisk og med et twist

Restaurant ET, Åboulevarden 7, 8000 Aarhus C

Når aarhusianske kokke skal nævne deres egne favoritrestauranter i byen, er Restaurant ET ofte et af de navne, der bliver serveret – og årsagerne tæller blandt andet stedets fokus på fransk mad af høj kvalitet. ET åbnede for snart 12 år siden på Åboulevarden, og på restaurantens Menu Traditionelle finder du klassikere som dampede blåmuslinger, snegle, confit de canard og foie gras terrine, mens ET-menuen lokker med fransk mad med et multikulturelt twist: Confiteret kalvebrissel, kaninbov og ravioli, grillet marineret tun og lun chokoladefondant. Sådan! Vil du lade dig overraske, kan du bestille Dagens Menu, hvor køkkenet serverer tre retter med inspiration fra årstidens råvarer. Bonusinfo: Navnet ET betyder ”og” på fransk og henviser til, at restauranten også er en vinbar og en vinbutik, hvor du kan købe vine med hjem.