Guide: 6 spisesteder til date-night på budget

Guide: 6 spisesteder til date-night på budget

af -
Hantwerk

Guide: Endelig er det tid til date-night, men hvor skal I tage hen? Her er seks steder, du kan invitere din udkårne hen, som maksimalt koster 250 kroner per person.

Fransk bistro
Olive, Kaløgade 1, 8000 Aarhus C

Restaurant Olive er en sikker vinder, hvis du skal på date. Menuen skifter hver tredje måned, og den indeholder altid retter for enhver smag. I øjeblikket kan du blandt andet vælge imellem gravad okseinderlår med persillemayo eller kold ærtesuppe med rygeostcreme til forret. Hovedretten kan være lammeculotte med urtepanade eller hvad med kalv og sauterede svampe? Til dessert kan du prøve en limemousse med pistacie tuille eller en chokoladekage med brombær og marengs. Kort sagt: Mulighederne er mange, og du kan kombinere præcis, som du vil. Hvis du er vegetar, men stadig spiser fisk, behøver du ikke gå sulten hjem, da der altid er fisk på menuen til både forret og hovedret. Er du klar på vin, bliver pengepungen ikke tom på Olive – du må nemlig medbringe din egen vin. Hvis du er studerende, kan du slippe med 230 kroner per person for tre retter mad fra mandag til torsdag. Restaurant Olive har åbent mandag til torsdag fra 17.30 til 23 og fredag til lørdag 17 til 24.

En ægte madbodega
Vesterlauget, Vestergade 50, 8000 Aarhus C

Hvis din aften ikke er planlagt, og du gerne vil overraskes, så er Vesterlauget et rigtig godt bud. Konceptet er simpelt: Mandag til lørdag fra klokken 17.30 til 21 kan du købe dagens ret for 85 kroner. Menuen skifter hver dag efter kokkens humør, og der er altid lagt kærlighed i måltidet. Du kan for eksempel få kylling danoise, porchetta med polenta, ratatouille, rucola og parmesan eller svinekam med svampebygotto, majs og persille. Skal du også have noget at skylle ned med, så har madbodegaen et stort udvalg af både øl, økologiske safter, sodavand fra Thisted bryghus og vin. Trænger du til noget sødt efter måltidet, kan du passende tage en dessert med for 45 kroner. Desserten er lige nu mascaponecreme med bær og crumble. Hos Vesterlauget er der baggrundsmusik, forskellige borde og stole af træ, og der er plads til at have albuerne på bordet og grine højt. Der er endda backgammon og andre spil til fri afbenyttelse, hvis din spise-partner skal have tæsk efter måltidet!

Tapas og vin
Pica Pica, Vester Allé 15, 8000 Aarhus C

Om sommeren er der fyldt af summende mennesker på plænen udenfor Pica Pica, som nyder et glas vin, vejret og den gode udsigt. Om vinteren står der levende lys på baren, alle borde og vindueskarme, og de mange vine, vintønderne og træmøblerne skruer op for stemningen. Lad dig ikke snyde af ordet bar – stedet serverer nemlig også tapas i de hyggelige omgivelser. En tapas-platte hos Pica Pica koster 145 kroner per person. Varianterne på platten kan skifte fra dag til dag, men du kan altid finde nybagt surdejsbrød, tapenader med for eksempel trøfler og artiskok eller tomat og rød peber, ost, skinke og pølse på tallerkenen. Hvis du ikke er særlig sulten, kan du bestille en ostetallerken med brød for 85 kroner. Tjenerne ved meget om vin så spørg endelig løs. De vil rådgive dig i, hvilken slags du skal have. Pica Pica importerer alle vine selv, og mange af glassene kan du købe for mellem 50 og 75 kroner. Du får endda lov til at smage på vinen, før du tager den endelige beslutning. Pica Pica har åbent tirsdag til torsdag fra klokken 14 til 24. Fredag og lørdag er der åbent fra klokken 14 til 2.

Fiskefest og lyskæder
Hantwerk, Bistro Goulu, Fiskerivej 2D, 8000 Aarhus C

Når du træder ind på Hantwerk, bliver du mødt af træmøbler, gamle skolestole og lyskæder. Der er højt til loftet, men Hantwerk formår at bevare den hyggelige atmosfære. Bag baren er der flere meter med ølhaner, som vidner om Hantwerks 21 forskellige slags øl. På en date-night er det oplagt at prøve Hantwerks deleretter mellem klokken 18 og 21. Du får 5 deleretter for 248 kroner per person. Menuen skifter tit, men det kan for eksempel være bagt havkat, torsk med ærtepuré eller asiatiske svinekæber. Den ene af retterne vil altid være en form for dessert til at afslutte med. Du kan købe en øl til mellem 40 og 60 kroner afhængig af variant og størrelse. Hvis sulten ikke er så stor, kan du give dig i kast med Hantwerks snacks. De kan blandt andet stå på hjemmelavede fritter med tang og mayo, østers, rørt oksetatar eller IPA dampede muslinger fra havnens fiskerhus.

Det asiatiske køkken kalder
Pho C&P, Sønder Allé 14, 8000 Aarhus C

Somme tider er det asiatiske køkken bare det eneste rigtige. Her kan du prøve Pho C&P på Sønder Allé. Du kan få friske sommerruller, smage vietnamesisk ribbensteg eller stegte shiitake svampe, citrongræs og urter til sideret. Hovedretterne bliver delt ind i fire forskellige varianter, der fortæller noget om nudlerne: Pho, Banh Hoi, Bun og My Quang. Du kan for eksempel få gule nudler med rejer og svinekød serveret med tofu citrongræs, lime og ristede jordnødder eller hvad med tynde risnudler med rejer, som er sauteret med saté, løg og bønnespirer? Alle sideretter koster under 60 kroner, mens de fleste hovedretter koster under 90 kroner. Du skal heller ikke gå tørstig derfra, og du kan vælge en af stedets mange smoothies med eksotiske frugter, øl, kokosjuice eller vietnamesisk iskaffe. På Pho C&P sidder du tæt med sidemanden, mens vietnametiske stemmer og duften af citrongræs strømmer ud fra køkkenet. Restauranten har åbent søndag til torsdag 12 til 20.30, samt fredag og lørdag 12 til 21.30.

Mad fra støvlelandet
Prezzemolo, Jægergårdsgade 85, 8000 Aarhus C

Det er ikke til at komme udenom: Det italienske køkken kan bare noget. Hvis du har cravings efter frisk pasta og ægte mozarella, så kan du og din udkårne tage forbi Prezzemolo. De kalder sig et italiensk osteria, hvilket hentyder til et sted med simpel mad, der ikke koster en bondegård. På Prezzemolo går de op i at bruge ægte, italienske råvarer. Skal du være rigtig italiensk, kan du bestille en antipasti til forret. Du kan vælge mellem cous cous med blåmuslinger, squash og safran til 75 kroner eller bøffel-mozzarella med tomater og vandmelon for 80 kroner. Til hovedret er der fem retter at vælge imellem. I øjeblikket kan du vælge mellem en hjemmelavet tortelli med perlehøne, asparges og sommertrøffel til 155 kroner, eller måske er du klar på en risotto med tomat, italiensk tørret multerogn og makrel for 160 kroner, hvilket er det dyreste, du finder på menukortet. Hele Prezzemolos facade har store vinduer ud til Jægergårdsgade, hvor du kan følge med i det pulserende liv. Osteriet har også frokost, og du kan besøge restauranten tirsdag til lørdag klokken 12 til 22, og søndag klokken 17 til 21.

Johanne Westh Sloth
Skribent. Jeg er vild med pasta i alle former, nyder sol-lune jordbær, og en iskaffe slubres så hurtigt, at jeg får brain freeze. Studerer kommunikation på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.