Foto: Pixabay Images

Mums: Gratis jordbær til alle i Aarhus

JORDBÆR Aarhus får nu et 300 meter langt jordbærbed, hvor du bare kan plukke løs.

Jordbærsæsonen nærmer sig, og som noget nyt gør Aarhus Kommune det nu muligt gratis at nyde det røde guld. Det sker med et 300 meter langt jordbærbed langs cykelstien fra Skejby Sygehus til Aarhus Skøjtehal, hvor du bare kan plukke løs.

”Vi forsøger at gøre Aarhus til et endnu bedre sted at være ved at skabe rum i byen, hvor det spiselige er i fokus. Vi glæder os til at se de røde frugter blomstre, som ud over det spiselige element vil gøre det til en flot visuel oplevelse at køre på strækningen,” siger projektleder Pernille Villesen fra Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Danmarks længste jordbærbed
Bedet bliver Danmarks længste jordbærbed med et areal svarende på 600 kvadratmeter. Bedet får seks forskellige jordbærsorter, og bærrene kan allerede nydes fra i år. Hun understreger, at alle er velkomne til at plukke de nyplantede jordbær efterhånden, som de bliver modne:

”I Jyske Lov helt tilbage fra 1241 står der, at du i naturen må plukke og samle den mængde, du kan have i din hat. Det samme princip gælder i dag, og har du ikke en hat, er det helt i orden med en lille pose,” siger Pernille Villesen.