Tre aarhusianske studerende står bag ny is, som har færre kulhydrater og mere protein end traditionelle luksusis.
Næste gang du får lyst til en is, kan du overveje at sætte tænderne i Danmarks første proteinis i gourmetkvalitet. Sådan én har de tre studerende Buster Kramer, Mikkel Ole Egmont Glarbo og Frederik Søgaard Poulsen nemlig udviklet. Kramer’s Is, som produktet hedder, rammer alle landets COOP-butikker i denne uge.
“Vores målsætning er, at Kramers Is bliver sundhedsbevidste danskeres foretrukne is – både efter træning, og når de gerne vil forkæle sig selv og deres familie. Og vi ser også store muligheder for at eksportere produktet flere steder i Europa, hvor der er øget efterspørgsel på proteinprodukter. Vi satser indledningsvis på det skandinaviske og det engelske marked,” siger Buster Kramer.
Mindre sukker
Kramer’s Is indeholder 35 procent mindre sukker, færre kulhydrater og mere protein end traditionelle luksusis. Den er lavet på økologisk letmælk, en italiensk isbase fra Livigno i det nordlige Italien og færdigproduceres hos Aabybro Mejer i Nordjylland.
Idéen til isen opstod, da de tre iværksættere bag selv savnede at kunne købe en sund is. I foråret 2016 satte de processen i gang og fik lov til at udvikle opskrift og fremstillingsmetode hos den lokale isproducent Okkels Is.
“Det var lettere sagt end gjort, men efter mange nætter i baglokalet lykkedes det,” siger Buster Kramer.
Fire varianter
Prøvesalget af Kramer’s Is startede i juli 2016 på flere udvalgte steder i Aarhus, blandt andre Salling Super, Søstrenes Grenes café på Strøget og helsebutikken Ren Kost. I starten af 2017 kom aftalen med COOP så i stand.
Kramer’s Is fås i øjeblikket i varianterne chokolade, jordbær, hasselnød og lakrids, mens vanilje er på vej.