Visualisering: Sleth Arkitekter

Ny bygade med restauranter på vej i Aarhus

RESTAURANT Området omkring Godsbanen kan få ny bygade med restauranter og caféer.

Der er store ting på vej i det upcoming område omkring Godsbanen. Kommunen har netop offentliggjort et forslag om at lave en ny bygade fra Godsbanen til Åby Skole i Åbyhøj. Bygaden får 200 nye boliger, der spænder fra delelejligheder over familieboliger til byhuse, mens stueetagerne skal bruges til restauranter, caféer, værksteder og fællesfaciliteter.

”Området ved Godsbanen er allerede meget inspirerende, men nu tilfører vi endnu mere liv og kreativitet til området. Samtidig tager vi hul på den bygade som skal være en livsnerve for hele området fra Carl Blochs Gade til det nye brokvarter ved Åby Skole,” siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse.

En af de gamle bygninger, som skal ombygges, er et såkaldt æggepakkeri. Det er en gul murstensbygning, der bliver et bærende element i projektet og får mindre virksomheder, kontorfællesskaber og iværksættere. Udover at bidrage positivt til livet på og omkring Godsbanen, skal de mange nye boliger og butikker desuden være med til at skabe et helt nyt brokvarter.