Ny restaurant åbner på Aarhus Ø i slutningen af marts

Ny restaurant åbner på Aarhus Ø i slutningen af marts

af -
Foto: Ghrelin.

Den 29. marts slår Restaurant Ghrelin dørene op på Aarhus Ø.

Der er en særlig grund til, at den nye Restaurant Ghrelin på Bernhardt Jensens Boulevard 125 har fået sit navn. Ghrelin er nemlig det hormon i kroppen, som aktiveres, når du får appetit – nu er det så også navnet på det spisested, som åbner den 29. marts på Aarhus Ø. Det skriver Restaurant Ghrelin i en pressemeddelelse.

”Vi glæder os til at komme i gang, fordi vi tror på, at der kommer masser af liv og aktivitet på Aarhus Ø. Det passer vi godt ind i, fordi vi elsker at være aktive og innovative,” siger medstifter Jonas Langhoff i en pressemeddelelse.

Nyfortolkning af gourmet
Jonas Langhoff, som også er manden bag Langhoff og Juul, åbner Restaurant Ghrelin sammen med kokkeduoen Anders Kuk Kristensen og Nicklas Friis Nielsen, som blandt andet er kendt fra Restaurant Miró. De tre iværksættere vil fortolke begrebet gourmet på en ny måde.

”For os er gourmet mere end bare mad. Det er appetit, og gourmet skal være en kognitiv oplevelse i flere dimensioner,” siger Jonas Langhoff.

Med gæsten i centrum
De to kokke, Anders Kuk Kristensen og Nicklas Friis Nielsen, arbejder ud fra principperne om at skabe mad med udgangspunkt i, hvad gæsten kan lide.

”Vi vil gøre alt for at glæde vores gæster, og vi vægter i højere grad, at maden falder i deres smag, end at vi skaber noget, de aldrig har smagt før,” fortæller Nicklas Friis Nielsen.

I pressemeddelelsen skriver Restaurant Ghrelin, at menuen er sammensat med udgangspunkt i det europæiske køkken. Du kan for eksempel bestille kammuslinger med syrligt æble og kaviar eller en saltet jomfruhummer med tomat og blæk.

Philip Selmann
Skribent. Har en ph.d. i at spise lasagne og er generelt glad for det italienske køkken. Oliven er mit kryptonit. Studerer kommunikation på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.