Tjener Alexander Nielsen på restauranten Gastromé i Rosensgade får ros for vinviden.
I denne uge færdiggjorde Gastromés fastansatte tjener Alexander Nielsen sin uddannelse som vintjener eller sommelier på Vinakademiet i Silkeborg. Den roste Michelin-restaurant på Rosensgade kan nu bryste sig af at have to sommeliers ansat til at guide gæsterne til det rette vinvalg. Aarhus-tjeneren afsluttede uddannelsen med stor ros fra lærerne.
”Alexander viste gennem hele uddannelsesforløbet sine kompetencer med gode spørgsmål og uddybende svar på rede hånd, og det fornemme eksamensresultat understreger, at han har en flot fremtid i branchen foran sig,” siger leder af Vinakademiet, Thomas Ilkjær.
Faglige diskussioner
I det daglige bruger Alexander Nielsen restaurant Gastromés anden sommelier, Sofie Thomsen, som sparringspartner. Samspillet mellem de to sommeliers er styrker fagligheden, lyder det fra restaurantchefen.
”Det er en fornøjelse at se, hvordan vores to sommeliers arbejder sammen og supplerer hinanden inden for vinuniverset. Selv om de har forskellige tilgange og meninger om vinene, når de altid en fælles beslutning, som tilfredsstiller alle parter, og processen i at komme dertil giver anledning til en meget lærerig og faglig diskussion,” fortæller restaurantchef Søren Jakobsen.