Gastro Week

SPONSORERET: Gastro Week løber af stablen fra den 7.-17. februar 2019 med tre retter fra 250 kroner plus gebyr hos en perlerække af aarhusianske restauranter. Her er alle menuerne.

Så er der ikke længe til, at aarhusianske restauranter igen trakterer med lækre retter, når den populære madfestival Gastro Week afholdes over vinterferien fra den 7. til den 17. februar 2019. Til Gastro Week kan du få velsmagende tre-retters menuer hos byens førende restauranter fra 250 kroner plus gebyr. Her får du et overblik over alle restauranterne og deres menuer.

De medvirkende restauranter er Restaurant MellemRum, Grappa al Porto, Restaurant Ferdinand, Madklubben Grill, Restaurant Mefisto, Restaurant Ombord, Café Hack, Restaurant Rømer, Malling Kro, Restaurant L’estragon, Restaurant Malt, Restaurant Pondus og CANblau Tapasbar.

God appetit!

Restaurant MellemRum
En uformel stemning og samværet om god vin og mad er nøgleordene på hyggelige Restaurant MellemRum på Fredens Torv. Der er fokus på at give alle gæster en god og smagfuld oplevelse gennem kærlighed til maden og godt håndværk. Til Gastro Week får du på Restaurant MellemRum følgende menu:

  • Forret: Mosaik af torsk og frysetørrede tomater serveret med hummermayo og sprøde jordskokker
  • Hovedret: Langtidsstegt kalv med krokette af kalvelår med syltede bøgehatte, selleripuré og madagaskar-pebersauce serveret med pommes puré og brændt hvidløg
  • Dessert: Vaniljeis med mazarinkage med lun karamelsauce og cognac-marinerede blommer

Køb billet til Restaurant MellemRum her

Grappa al Porto
Er du på udkig efter en stærk madoplevelse fra det italienske køkken, har Grappa al Porto menuen til dig. Grappa al Portos hjerte banker for italiensk mad, og til Gastro Week kan du lade dig forføre af disse lækkerier:

  • Forret: Merluzzo di cotto – lavbagt torsk med syltede bøgehatte, sprød selleri og æbler
  • Hovedret: Pollo di Riepieno – farseret kyllingebryst på ben med artiskokrisotto, brændte løg samt marsalasauce
  • Dessert: Tarte Limone – citroncreme, sprød kiks, amarenasirup, brændt hvid chokolade, karamel og havtorn

Køb billet til Grappa al Porto her

Restaurant Ferdinand
Restaurant Ferdinands dygtige kokketeam sammensætter smagfulde retter med udgangspunkt i årtidens friske råvarer. Restauranten på Åboulevarden er kendt for mad af høj kvalitet og er vellidt af anmelderne. Til Gastro Week byder menuen på gastronomi i særklasse med disse tre retter:

  • Forret: Ceviche af vesterhavsfisk og jordskokker, ristede hasselnødder, æbler og kørvel
  • Hovedret: Braiseret oksebryst og variation af løg, selleripuré, pommes fondant og madagaskarpeber
  • Dessert: Hvid chokoladebrownie og popcorn, flødekaramel, citron og syltede tranebær

Køb billet til Restaurant Ferdinand her

Madklubben Grill
Den nyåbnede Madklubben er flyttet ind på Åboulevarden i rustikke lokaler, der emmer af New Yorker-stemning. Her er grillet mad i centrum, og du kan se frem til lækkert og mørt kød med frisk grønt og lækre sides. Glæd dig til en lækker aften med følgende menu:

  • Forret: Røget laks fra Bakkafrost, saltet agurk, røget friskost og sprøde croutoner
  • Hovedret: Dansk, græsfodret og langtidsstegt oksecuvette (400 g) som “skær-selv-steg” serveret med gyldne fritter med havsalt og rødvinssauce
  • Dessert: “Kæmpe Eskimo”-Sundae – Madklubben Grills fortolkning af den klassiske Kæmpe Eskimo-is med vaniljeis, solbær og chokolade

Køb billet til Madklubben Grill her

Restaurant Mefisto
På den lille og charmerende Restaurant Mefisto i Latinerkvarteret er fisk og skaldyr i højsædet. Den Danske Spiseguide har kåret stedet som landets bedste fiskerestaurant i 2016, og her kan du nyde formidabel fransk og dansk kogekunst i afslappede rammer. Restauranten disker op med følgende menu til Gastro Week:

  • Forret: Grøntsagsminestrone med smilende æg og hummer
  • Hovedret: Havfrisk fisk i frikassé med blåmuslinger og safran
  • Dessert: Vafler med braiseret ananas og kokosis

Køb billet til Restaurant Mefisto her


Restaurant Ombord
Hos Restaurant Ombord i Jægergårdsgade står den på delemad i bedste tapas-stil på fade og i skåle, som I deler om bordet. Stemningen er uhøjtidelig, og kokkene står klar til at forkæle dig med velsmagende klassikere udsat for et overraskende twist. Til Gastro Week får du hele ni retter serveret over tre omgange:

  • 1. servering: Dehydreret æggeblomme med sprød panchetta, rugbrødsjord og kørvelmayo. Grillede skorzonerrod med estragon, hasselnød og purløgsstøv. Sesamristet laks med lotusrod, sesammayo og salturt.
  • 2. servering: Salat med syltede glaskål og fennikel. Friskost med pære på hjemmebagt foccacia med balsamico-reduktion. Tatar af oksemørbrad med hvidvinssyltede bøgehatte og trøffel.
  • 3. servering: Grillet unghanebryst med hokkaidopuré og sprød hvidkål. Confiteret nakkekam af dansk gris med sprøde svær og sauce på røget marv. Hoisinglaceret oksetykkam med variation af rødbede.

Køb billet til Restaurant Ombord her

Café Hack
Lige ved det smukke Aarhus Teater i hjertet af byen finder du Café Hack. Passion, håndværk og lokale råvarer er mantraet på den stemningsfyldte café og restaurant, hvor du får god smag, råvarer af højeste kvalitet og fantasifuld gastronomi. Til Gastro Week lyder menuen således:

  • Forret: Koldrøget kammusling med syltet havtorn, violette rødder, belugalinser, lemon-mayo, urter og orientalsk vinaigrette
  • Hovedret: Coq au vin af langtidsbraiseret unghanelår serveret med karamelliserede jordskokker, syltede rodfrugter, råmarineret spidskål, pommes macaire og rødvinsskysauce.
  • Dessert: The ”Milkyway” – mælkekage med mørk mælk, syltet pære, estragon, skovbæris og knas

Køb billet til Café Hack her

Restaurant Rømer
På Restaurant Rømer på Åboulevarden kommer den gastronomiske inspiration fra det spændende og mangfoldige latinamerikanske køkken, og her får du masser af autenticitet og atmosfære for pengene. Til Gastro Week kan du smage på følgende retter:

  • Snack: Palomitas de Miaz  – popcorn med chilisalt
  • 1. forret: Ceviche af laks, chulpe-majs, peberfrugt, avokado, rejer, koriander og lime
  • 2. forret: Choripan-brioche med chorizopølse, chimichurri og salsa fresca
  • Hovedret: Bife Ancho – argentinsk ribeye steak med græskar, svampe, pommes frites og rødvinssauce
  • Dessert: Maracuja – passionsfrugtmousse med chokoknas

Køb din billet til Restaurant Rømer her

Malling Kro
Syd for Aarhus finder du den charmerende og nyrenoverede Malling Kro, der i mange år har trukket madglade gæster til fra hele Østjylland. På den anmelderroste kro forenes det traditionelle køkken med moderne dansk gastronomi på højt niveau. The White Guide kårede stedets vinkort til årets bedste i 2016, og menuen til Gastro Week lyder således:

  • Forret: Rimmet laks i pres med løgaske og urter samt peberrod, agurk og løvstikke
  • Hovedret: Rosastegt kalveryg og braiseret skank med vinterurter i pot au feu samt kartofler a la brændende kærlighed
  • Dessert: Chokoladekage “Gateau Marcel” med is, knas og variation af solbær

Køb billet til Malling Kro her

Restaurant L’estragon
Den lille og hyggelige Restaurant L’estragon klemmer sig lige akkurat ind i Latinerkvarteret, og på den franskinspirerede restaurant er indretningen intim og varm. Her er bæredygtighed og dyrevelfærd vigtige værdier, når der kreeres sanselige retter, som både er velsmagende, nyskabende og sæsonbestemte. Restauranten trakterer med følgende til Gastro Week:

  • Forret: Saltbagt selleri med muslinger og skærising, urter og sylt
  • Hovedret: Nakkefilet af kronhjort med løgcreme, sprød kartoffel, mørk sauce, blomsterkål og sort dukka med varme krydderier
  • Dessert: Paradisæble-is med pistacie og mandelknas, syltet citrusfrugter i hvid chokolade og marengs

Køb billet til Restaurant L’estragon her

Restaurant Malt
Det gamle Ceres-bryggeri har fået nyt liv med den nyåbnede Restaurant Malt, hvor nytænkende retter serveres i rustikke lokaler fyldt med atmosfære. Det åbne køkken giver duftesansen en forsmag på, hvad der venter på tallerkenen, og hvorfor ikke supplere maden med en ølmenu fra prisvindende Kissmeyer i det gamle ølbryggeri? Til Gastro Week får du:

  • 1. servering: Broccoli tempura med soya, gougeres, røget torsk, kammusling, jordskok, æble, timian, tatar, estragon og saltet foie gras
  • 2. servering: Onglet med løgkompot, sherry sauce, palmekål, røget marv og cremolata
  • 3. servering: Øllebrød med brombær, maltis, nashipære, fløde, verbena og ingefær-is

Køb billet til Restaurant Malt her

Restaurant Pondus
På Restaurant Pondus på Åboulevarden er du i fornemt selskab, for stedet har en bib gourmand i Michelin-guiden og er desuden lillebror til Michelin-restauranten Substans. Her bliver du forkælet med enkle og moderne retter med masser af velsmag inspireret af den nordiske tradition. Pondus byder på følgende Gastro Week-menu:

  • Forret: Torsk rørt med estragon og pære samt malt, kærnemælk og kerner
  • Hovedret: Øko-gris med bagte løg og abrikos serveret med kål og kyllingeskind
  • Dessert: Græskar-fudge med høis, gulerod og mandel

Køb billet til Restaurant Pondus her

CANblau Tapasbar
Drøm dig til Barcelona eller Madrid for en aften med autentisk og velsmagende spansk tapas i hjertet af Aarhus på CANblau Tapasbar. Du kan glæde dig til et væld af små, kreative retter i rustikke omgivelser. Menuen står på:

  • Forretter: Brød med god olie, spanske mandler og oliven; artiskok, salat med appelsin, løg og trøffel; panko-rejer, caesar-dressing, hjertesalat og parmesan samt MAXIMUM, Jamon Iberico de Cebo de Trujillo
  • Hovedretter: Patatas bravas med aioli og salsa brava, skærising med orientalsk beurre blanc og rogn samt Duroc-gris fra Girona med porre og shiso
  • Dessert: Fed vaniljeis med æbler og chokoladesovs

Køb billet til CANblau Tapasbar her

Ses vi til Gastro Week?

 

Jesper Konggaard
Content creator. Jeg er en sucker for spændende mad fra fjerne egne, men jeg er heller ikke kræsen, når det kommer til god italiensk pizza eller kringlede cocktails. Studerer virksomhedskommunikation på Aarhus Universitet.