Gastro Week

SPONSORERET: Fra den 11-21. oktober kan du nyde tre retter for 300 kroner plus gebyr på en række restauranter i Aarhus til Gastro Week. Her får du alle menuerne.

Nu varer det ikke længe, før den velsmagende madfestival Gastro Week løber af stablen i Aarhus. Fra torsdag den 11. oktober til søndag den 21. oktober har du rig mulighed for at smage lækker mad hos en stribe forskellige restauranter for 300 kroner plus gebyr. Her er et overblik over alle restauranterne og deres menuer:

God appetit!

Café Hack
Lige ved det smukke Aarhus Teater finder du Café Hack. Restauranten summer af historier og minder, og det kendte radioprogram Café Hack blev indspillet her i sin tid. Køkkenet lægger vægt på smag og råvarer af god kvalitet, og til Gastro Week lyder menuen således:

  • Forret: Røget dyrekølle, solbærgastrique, friskost, hasselnød, sprød grønkål, syltede vinterbær og feldsalat
  • Hovedret: Langtidsstegt kalveculotte, sprængt bryst, rødbedepuré, skovsvampe, confiteret skorzonerrod, rosenkålsblade og Pommes Anna med sauce
  • Dessert: Kaffeis, braiseret ananas, sirup og ingefær-tuille

Køb billet til Café Hack her

Seafood by Dyvig Badehotel
Restauranten ligger ved Marselisborg Lystbådehavn og har specialiseret sig i veltilberedte fiskeretter. Du får frisk fisk fra den lokale fiskemand, mens grønthandleren leverer lækre, friske grøntsager hver morgen. Glæd dig til en lækker aften med følgende menu:

  • Forret: Laksetatar med wasabisauce, friterede kapers og friske urter serveret med speltbrød og fransk smør
  • Hovedret: Dansk oksemørbrad med sauce bearnaise, solmoden tomatsalat med oliven og basilikum samt sprøde pommes frites
  • Dessert: Lun chokoladefondant med hasselnøddecrumble og frisk sorbet

Køb billet til Seafood by Dyvig Badehotel her

Restaurant ET
Restaurant ET på Europaplads har i mange år været kendt for fransk mad af tårnhøj kvalitet, og det kan du også forvente til Gastro Week. Maden og vinen emmer af fransk bistro, og indretningen præges af en skøn, nordisk elegance. Du kan sætte tænderne i denne menu:

  • Forret: Salat af nyrøget torsk med kapers, to slags beder, sprød malt og brøndkarse
  • Hovedret: Grillet langtidstilberedt kalv med sauce supreme, peberrod, æble, knoldselleri og sprøde kartofler med trøffel
  • Dessert: Skovbær Calypso med hvid chokolade, kompot, karamel og sorbet med yoghurt og bær

Køb billet til Restaurant ET her

Restaurant Ferdinand
Restaurant Ferdinand på Åboulevarden har høstet stor ros fra både Aarhus Stiftstidende, Den Danske Spiseguide og Michelin-guiden, som alle er vilde med retterne fra det knivskarpe køkken. Til Gastro Week byder menuen på gastronomi i særklasse med disse tre retter:

  • Forret: Rimmet multe og variation af gulerod, passionsfrugt, syltede sennepskorn og mizuna
  • Hovedret: Terrine på gris og æbler, knoldselleri, svampe, kål og flæskesvær
  • Dessert: Pocheret pære og karamelfromage, saltede valnødder, ingefær og citronguf

Køb billet til Restaurant Ferdinand her

Restaurant MellemRum
Restaurant MellemRum på Fredens Torv er hyggelig, uformel og fokuserer på samværet om god mad og vin. Ambitionen er at give alle gæster en god og smagfuld oplevelse, hvor du tydeligt kan mærke kærligheden til madlavningen. Til Gastro Week har kokkene sammensat denne menu:

  • Forret: Torsk bagt ved lav varme serveret med syltet og sprøde tomater og basilikumsolie
  • Hovedret: Langtidsstegt dansk kalv med krokette af kalvelår med syltede bøgehatte, broccolipuré og rødvinssauce serveret med flødekartofler med brændt hvidløg
  • Dessert: Vaniljeis på sprød karamel med lun karamelsauce og cognacmarinerede brombær

Køb billet til Restaurant MellemRum her

Malling Kro
Syd for Aarhus finder du Malling Kro, der i mange år har trukket madglade gæster til fra hele Østjylland. Kroen ser måske ikke ud af meget ved første øjekast, men du vil blive både overrasket og imponeret. White Guide kårede stedets vinkort til årets bedste i 2016, og menuen til Gastro Week lyder således:

  • Forret: Ceviche af kuller med agurk, avokado og salater
  • Hovedret: Steak af ribeye med ægte sauce, efterårsgrønt og kartofler
  • Dessert: Æble, hvid chokolade, anis samt yoghurt-is

Køb billet til Malling Kro her

Grappa al Porto
Har du besøgt Restaurant Grappas lillesøster på Europaplads? Hvis ikke, er det oplagt at gøre til Gastro Week! Grappa al Portos hjerte banker for det italienske køkken, og til Gastro Week kan du lade dig forføre af disse lækkerier:

  • Forret: Zuppa di Zucca – græskarsuppe med stegte og syltede svampe, persille og grøn olie
  • Hovedret: Vitellocon Sedano – kalveculotte med selleripuré, stegte rodfrugter og rødvinssauce
  • Dessert: Tiramisu Classico – mascarponedessert med ladyfingers, stærk kaffe, masala og kakao

Køb billet til Grappa al Porto her

Restaurant Gäst
Ved den travle banegårdsplads ligger den italienske Restaurant Gäst, der i 2016 vandt prisen som Byens Bedste Nye Restaurant på AOA. Så hvorfor ikke tjekke stedet ud til Gastro Week og finde ud af, hvad alle taler om? Til Gastro Week bliver dine smagsløg forkælet med denne menu:

  • Forret: Rimmet flynder, frisk æble, syrnet fløde, dildolie og grillet grønkål i citron
  • Hovedret: Braiseret okse, mættet sauce, stegte og syltede svampe
  • Dessert: Citron, olivenolie, marengs og pistacie

Køb billet til Restaurant Gäst her

Restaurant Mefisto
Er du vild med fisk af bedste kvalitet, skal besøge Mefisto i Latinerkvarteret. Den Danske Spiseguide har kåret stedet som landets bedste fiskerestaurant i 2016, og stemningen i det lille lokale er ligeså hyggelig, som maden er god. Til Gastro Week kan du sætte tænderne i følgende menu:

  • Forret: Bouillabaisse med crouton og gruyère
  • Hovedret: Vildt Marengo i form af frikassé med skovsvampe, timian og løg samt kartoffelpuré med olivenolie og persille
  • Dessert: Profiteroles med vaniljecreme og bitter chokoladesauce

Køb billet til Restaurant Mefisto her

Restaurant Ombord
I den charmerende og pulserende Jægergårdsgade ligger Restaurant Ombord. Stemningen er uhøjtidelig, og kokkene står klar til at forkæle dig med velsmagende klassikere og overraskende smagsoplevelser. På stedet kan du under Gastro Week smage på denne menu:

  • Forret: Rillette af varmrøget laks med purløg og æble; rejer i vinaigrette med persille, cherrytomater med balsamico og spæde salater i vinaigrette med sprødt rugbrød
  • Hovedret: Helstegt kalvesteg af dansk kalv med svampestuvet kalvebryst, bagte gulerødder i persille og karry samt svampesauce
  • Dessert: Tarte tatin med vaniljeis og chokolade

Køb billet til Restaurant Ombord her

Rømer
Restaurant Rømers dygtige kokketeam er inspireret af det latinamerikanske køkken, og menuen til Gastro Week er sammensat med fokus på udvalgte råvarer af høj kvalitet. Menuen serveres som deleretter af det imødekommende personale, og du kan smage på følgende retter:

  • Forretter: Ceviche med laks, chulpemajs, peberfrugt, avokado, rejer, koriander og lime. Hot dog choripan med chorizo, chimichurri og salsa fresca. Pimientos padron med dybstegte padron-peberfrugter og flagesalt
  • Hovedret: Flatiron-bøf af majsfodret Uruguay-okse, palmekål, inhame, salsa verde og patatas fritas
  • Dessert: Mousse de Maracuja med passionsfrugtmousse og chokoknas

Køb din billet til Restaurant Rømer her

SlagterBørsen
I smukke, gamle lokaler ved Klostertorv ligger SlagterBørsen, der byder på det bedste kød fra Danish Crown. Restauranten fokuserer på velsmagende anretninger med friske råvarer, og kokketeamet bruger kun de bedste udskæringer fra gris, lam og okse. Under Gastro Week kan du sætte tænderne i følgende:

  • Forret: Vælg mellem laks, røg og agurk, kalv, løg og kål eller bygotte creme fraiche
  • Hovedret: Vælg mellem gris, okse, lam eller vegetar samt to slags kartofler og to slags sauce
  • Dessert: Vælg mellem mørke bær, tærte og vanilje, chokolade, knas og orange eller Camembert

Køb din billet til SlagterBørsen her

Ses vi til Gastro Week?

Johanne Westh Sloth
Skribent. Jeg er vild med pasta i alle former, nyder sol-lune jordbær, og en iskaffe slubres så hurtigt, at jeg får brain freeze. Studerer kommunikation på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.