Foto: Den Gamle By

Den Gamle By juler på livet løs

Den Gamle By lokker med ildshow, æbleskiver og risengrød i december.

Den Gamle By har altid været et besøg værd i december, hvor der er jul for alle pengene på det populære købstadsmuseum ved Viborgvej. I år er det ikke anderledes, og museet lokker med alt fra æbleskiver til ildshow.

“Vi har traditionelle æbleskiver på Torvet, risengrød hos nisserne i Møntmestergården og udstilling om julebryggens historie. Du kan møde bryggerne i Bryggeriet og stemme på næste års juleøl, der er ildshow på Torvet, når mørket har sænket sig, og du kan finde årets julegave i boderne i byen og i Bendtsens Pakhus,” skriver museet på Facebook.

Julens historie er udstillet
I Borgmestergården udstilles julens historie fra 1625 og frem, og i museets julepyntede hjem fra før år 1900 kan gæsterne se, hvor meget eller lidt julen og julepynten har ændret sig siden da. De julepyntede hjem og butikker i den nye bydel fra 1974 er også pyntet op efter alle kunstens regler.

Du kan også besøge julebutikken, der bugner af julevarer, og på Julemuseet udstilles juleplatter, julesnaps og det fineste glaspynt. Familiens mindste vil nok også sætte pris på, at I kigger forbi det såkaldte “Jul’umhej-huset” med nisseloft og legehjørne.

Se hele programmet for jul i Den Gamle By her.