Früd No16 åbner ved havnen

RESTAURANT Aarhus får en ny restaurant, når Früd No16 åbner på Europaplads i lokalerne, som tidligere husede Restaurant Sechzehn. Konceptet lyder på skiftende temaer hver anden måned. 

Af Mikkel T. Krogh

Den 21. oktober åbner konceptrestauranten Früd No16 i lokalerne, som tidligere husede Sechzehn på Europaplads ved Aarhus Havn. Den nye restaurant er en fusion af Sechzehn og søsterrestauranten Sans med Früd, som flytter ud fra Mejlgade 35B, hvor byens nye gourmettempel Restaurant Domestic netop er åbnet. Konceptet på Früd No16 bliver skiftende temaer hver anden måned.

”Vi vil hver anden måned lade os inspirere af et nyt tema og arbejde med dufte, smag, musik og lys for at skabe et nyt univers, hver gang man besøger restauranten. Vi vil dog beholde mange af de kendte og populære dele fra Sans med Früd og Sechzehn. For eksempel vil vores vinbuffet fortsat være en del af konceptet, ligesom vi vil servere cocktails til nogle af retterne,” siger ejer Jürgen Fruhwirth.

Østrigske Milos Nikolic, der var køkkenchef på Sans med Früd, bliver køkkenchef på Früd No16 sammen med engelske Mike Everingham, der tidligere har arbejdet på Restaurant Folliage i London og været souschef på Hotel Opus i Horsens.

En kreativ legeplads
På Früd No16 vil nogle retter blive serveret på tallerkener til hver gæst, mens andre vil følge delemadstrenden og blive serveret til deling ved bordet eller med hele restauranten.

”Früd No16 bliver en kreativ legeplads, hvor vi bruger de bedste råvarer, yder en god service og skaber oplevelser, som alle har råd til. Vi er i øjeblikket i gang med at finpudse lokalerne og de første fire temaer, og vi glæder os vanvittigt til at komme i gang. Jeg kan afsløre, og det første tema vil føre os på en rejse igennem Italien, og et andet tema handler om 1980erne,” siger Jürgen Fruhwirth.

Det nye koncept kører med fast starttidspunkt kl. 18.30 og en pris for 595 kroner for 9 serveringer, vinbuffet, saft, isvand, kaffe samt sødt. Hvis man vil have cocktailmenu, koster det 100 kroner ekstra.

SPECS
Früd No16
Europaplads 16
8000 Aarhus C

Læs artikel: Stjernehold bag ny restaurant i Mejlgade
Læs artikel: Ny toprestaurant med asiatisk tvist
Læs guide: 5 nye steder du skal tjekke ud

Foto: Sans med Früd