Foto: Frederikshøj

Aarhus-restaurant kåret som en af verdens bedste

Aarhusiansk toprestaurant er kåret som en af verdens 500 bedste.

Det er tid til champagne på den aarhusianske Michelin-restaurant Frederikshøj på Oddervej. Den anmelderroste restaurant med topkokken Wassim Hallal i spidsen er netop kommet ind på top 500 i den franske madguide La Liste, der kårer verdens bedste restauranter på basis af anmeldelser i guidebøger, dagblade og brugerportaler.

“Det er selvfølgelig aldrig fedt at være i top 500 ud af verdens bedste restauranter. Men bare i Aarhus er der 380 restauranter. Det her er world wide, og det er da mega fedt,” siger Wassim Hallal til Aarhus Stiftstidende.

Vi er på vej
La Liste baseret blandt andet vurderingen på guides som Michelin, White Guide, Den Danske Spiseguide, TripAdvisor, Opinionated About Dining og Elite Traveller. Jo mere betydelig guiden er, jo større vægt får dens anmeldelser.

“Det, den viser, er, at vi er lykkedes med det, vi har arbejdet på i flere år. Vi vil gerne uden for de danske grænser og have fat i de internationale madturister, som vi har haft mange af det sidste halvandet til to år. Vi er ikke i mål med en top 500, men det viser, at vi er på vej, og at vi er her, selvom det er en lille by uden for hovedstaden,” siger Wassim Hallal til avisen.

Frederikshøj er ifølge listen verdens 426. restaurant. Der er i alt ti danske restauranter på listen over de 1.000 bedste restauranter, heraf fem i top 500. Udover Frederikshøj er det Geranium, Noma, Søllerød og AOC, der alle ligger i København.