Forårspraktikant til journalistik og kommunikation

Nu har du mulighed for at udfolde din kreativitet og få praktisk erfaring med journalistik og kommunikation i en unik praktikstilling. Vi søger nemlig en energisk forårspraktikant, der vil prøve kræfter med både madmediet Smag Aarhus, magasinet Aarhus Panorama og bureauet Grobowski.

Siden 2013 har vi i kommunikations- og designbureauet Grobowski drevet det lokale kulturmagasin Aarhus Panorama, og i år overtog vi det populære madmedie Smag Aarhus. Som praktikant hos os får du derfor mulighed for at producere en masse spændende artikler til begge medier.

I Grobowski hjælper vi derudover vores kunder med grafisk design, konceptudvikling, webløsninger, PR, kundemagasiner og meget mere. Du får med andre ord en helt unik mulighed for at opnå erfaring inden for forskellige kommunikationsopgaver. Alt sammen i et arbejdsmiljø, hvor der er masser af plads til læring og sparring undervejs.

Til daglig holder vi til i et af Vestergades charmerende bindingsværkshuse, hvor du naturligvis får stillet dit eget skrivebord og arbejdscomputer til rådighed i kreative og inspirerende rammer blandt journalister, grafikere og marketingspecialister.

Vi søger en person:

  • Med journalistisk eller kommunikationsfaglig baggrund.
  • Der føler sig hjemme foran tastaturet og elsker at lege med ord.
  • Der har erfaring med at skrive artikler såsom nyheder, portrætter, reportager eller pressemeddelelser.
  • Der trives ved at arbejde selvstændigt og struktureret med varierende opgaver.

Dine opgaver:

  • Indholdsproduktion til medierne Aarhus Panorama og Smag Aarhus – både til tryk og web.
  • Indholdsproduktion til avistillæg for Århus Stiftstidende.
  • Indholdsproduktion til kundemagasiner for forskellige virksomheder.
  • Ad hoc-opgaver med tekstproduktion til hjemmesider og grafiske produkter.
  • Generel research, interviews og skriftlig produktion af pressemateriale.

Praktikperioden:

Praktikperioden finder som udgangspunkt sted med start fra januar/februar og 4-6 måneder frem. Vi er naturligvis indstillede på at være fleksible i forhold til dit uddannelsesforløb. Praktikforløbet er ulønnet, men derimod meritgivende som led i din studieordning. Du får desuden gratis frokost.

Ansøgningsfrist:

Send venligst din ansøgning til alexander@grobowski.dk snarest muligt, men senest fredag den 1. november 2019. Vi indkalder løbende til samtaler. Vedhæft en motiveret ansøgning på en halv til hel side, dit CV og et udvalg af relevante artikler. Ved uddybende spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte Alexander Loft Birkmose, som træffes på 20 76 28 54 eller alexander@grobowski.dk.

Vores tidligere praktikant Elisabeth siger …

“Som praktikant hos magasinet Aarhus Panorama og bureauet Grobowski er jeg blevet inddraget i et professionelt og kreativt miljø af journalister, reklamefolk og grafikere. Praktiktiden har givet en stor indsigt i dagligdagens udfordringer i arbejdet med journalistik og PR og givet mig muligheden for at få mit arbejde trykt og layoutet af professionelle.

Jeg har på kort tid fået utrolig meget ansvar og udviklet min evne til idé- og konceptudvikling. Samtidig har jeg fået lov til at skrive rigtig mange artikler, deltage i det redaktionelle arbejde og ikke mindst fået professionel feedback på alt, hvad jeg har lavet.

Noget af det bedste ved praktikperioden har været at opleve, hvordan man som praktikant bliver taget alvorligt og taget med på råd i det daglige. Aarhus Panorama/Grobowski er en arbejdsplads med plads til de vilde, skæve og nye idéer, og som praktikant har jeg i høj grad fået lov til at være med til at beslutte, hvilke artikler jeg gerne ville skrive.

Derudover er Grobowski et ungt og nytænkende bureau, hvor der sker meget, og hvor folk er gode til at gribe hinandens bolde, udvikle på hinandens idéer og give hinanden konstruktiv kritik.

Jeg vil anbefale stedet til alle studerende med journalistiske og kommunikative interesser, der ønsker at få taget deres skiftlige arbejde seriøst og gerne vil indgå i et reklamebureau med en let og humoristisk omgangsform, en struktureret men fleksibel dagligdag og ikke mindst masser frihed under ansvar.”

Elisabeth Hjortshøj Thostrup, BA i Æstetik og Kultur med tilvalg i journalistik.