Foto. Godsbanen

Nyskabende folkekøkken åbner ved Godsbanen

GODSBANEN Et nyt folkekøkken på Godsbanen byder på danske og arabiske lækkerier.

Under navnet Ildstedet åbner et nyt folkekøkken nu på Godsbanen. Køkkenet etableres i samarbejde mellem initiativtagerne, Institut for (X) på Godsbanen og pengetanken Realdania, og køkkenet bliver tosproget med opskrifter fra store dele af verden.

“At lave mad og spise det sammen er en grundlæggende menneskelig begivenhed. At gøre det på dansk og arabisk er en fed måde at få en gensidig betydningsfuld kulturel og kulinarisk oplevelse på,” siger stadsarkitekt i Aarhus Stephen David Willacy i en pressemeddelelse.

Fortolker opskrifter
Målet med Ildstedet er at give gastronomiske ildsjæle fra hele verden mulighed for at eksperimentere med deres fortolkninger af opskrifter fra deres respektive hjemlande i en dansk kontekst. Dermed kan kokkeaspiranterne bruge deres kulturelle baggrunde til at sætte præg på et bæredygtigt folkekøkken og berige de danske spiseborde.

I folkekøkkenet kan folk sidde i et afslappende miljø og opleve de mange spændende initiativer, som det kulturelle vækstlag har at byde på. Ildstedet indgår i en overordnet plan om at etablere et hyggeligt torv for borgere og byudvikling på Godsbanen.