ANNONCE: Den 24-årige Charlotte fra Aarhus har valgt en uddannelse, hvor hun lærer at udvikle fremtidens fødevarer.
”Jeg har altid kunnet tænke mig at arbejde med fødevarer, så uddannelsen i fødevareteknologi og -applikation på Erhvervsakademi Aarhus er perfekt til mig. Man lærer at udvikle fremtidens fødevarer og at teste kvaliteten, så produkterne er sunde og sikre, og det er superspændende.”
Sådan siger den 24-årige studerende Charlotte Nørgaard, der sidste år startede på den 3,5 år lange uddannelse i fødevareteknologi og -applikation på Erhvervsakademi Aarhus.
Uddannelsen er den eneste af sin art i Danmark, og Charlotte og hendes medstuderende lærer blandt andet om smag, konsistens, holdbarhed, næringsværdi og fødevaresikkerhed, ligesom de trænes i innovativ tænkning.
Små undervisningshold
Charlotte Nørgaard har tidligere læst molekylærbiologi på Aarhus Universitet, men søgte ind på fødevareuddannelsen, fordi hun ville arbejde mere med produktudvikling i praksis. Efter godt to måneder på Erhvervsakademi Aarhus er hun især blevet glad for de små undervisningshold og kombinationen af teori og praksis.
”Vi får lov til prøve det hele af med vores egne hænder og arbejder med aktuelle cases fra fødevareindustrien. Samtidig bliver man som studerende hørt meget i undervisningen på grund af de små hold, og der er meget mere samtale mellem underviseren og de studerende, end jeg har oplevet tidligere,” siger Charlotte Nørgaard.
Tæt samarbejde med erhvervslivet
Efter hvert semester har uddannelsen et afsluttende projekt, som afvikles i samarbejde med virksomheder, ligesom der er et praktikophold i femte semester. Netop det tætte samarbejde med erhvervslivet var en af grunde til, at den 24-årige studerende i sin tid søgte ind på uddannelsen.
”Vi får lov til at arbejde med teorien fra skolen ude i fødevarevirksomheder, og det er enormt værdifuldt. Man får en helt anden gejst, og det batter virkeligt, at der er nogen, der forventer noget af én i en virksomhed,” siger Charlotte Nørgaard.
Som færdiguddannet kan man få job i fødevareindustrien som eksempelvis produktudvikler, produktionsleder eller kvalitetsleder, som sikrer kvaliteten af de fremstillede fødevarer. Næste hold på uddannelsen starter i august 2018, og der er ansøgningsfrist den 5. juli.
Se en video med Charlotte her: