Visualisering: Luplau & Poulsen Arkitekter

Stor fiskerestaurant åbner på Aarhus Havn

Den gamle del af Aarhus Havn får stor fiskerestaurant.

Aarhus Havn fik for nylig et nyt spisested i form af Hantwerk, der åbnede ved siden af Restaurant Koch. Nu er endnu en restaurant på vej til det maritime miljø.

Restauranten kommer til at ligge på en grund, som tidligere husede en skibsproviantering. Bag projektet står den aarhusianske ejendomsinvestor Niels Albertsen, som vil bygge et hus på 500 kvadratmeter til restauranten.

“Hele stueetagen bliver til restaurant, og vi laver samtidig en terrasse til udeservering, så gæsterne kan sidde og kigge på lystbådene, der ligger lige op til bygningen. Vi er ved at lave kontrakt med en erfaren Aarhus-restauratør, som hovedsageligt vil servere gode fisk og skaldyr. Vi har haft mange interesserede, men det er vigtigt for mig, at det bliver ordentligt,” siger Niels Albertsen til Aarhus Stiftstidende.

Inspiration fra Skagen
Arkitektonisk får byens nyeste fiskerestaurant et look med inspiration fra Skagen og Bornholm, og ambitionerne er store.

“Ideen er, at det er et miks mellem de røde fiskepakhuse i Skagen og et bornholmsk røgeri. Vi har kombineret træ med en markant skorsten, og vi har kælet for detaljerne med ordentlige materialer både ude og inde. Det er meget maritimt, så det passer ind i miljøet, frem for at det er et eller andet moderne glasbur, vi har lavet,” siger Niels Albertsen til avisen.

Forventningen er, at restauranten slår dørene op for publikum den 1. september. Niels Albertsen ejer også ejendommen på Lille Torv 2, hvor Illum Bolighus ligger.