Foto: Smag à la Gellerup

Hos FoodFilmFestival i Aarhus kan du prøve god mad og se spændende film fra den 13. til 18. oktober. 

FoodFilmFestival forsøger, for andet år i træk, at kombinere mad, film og oplevelse i ét. Programmet lægger op til guf for øjne, mund og hjerne, og her er de bedste mad-oplevelser:

Nordens overflødighedshorn
Lørdag den 14. oktober kan du tage med den aarhusianske kok Stephanie Alemanno ud i Aarhus’ friske spiskammer: Naturen. Her finder I sammen de gode steder i byen, hvor naturens gratis ressourcer kan blive til rigtig gourmet måltid. Det koster 75 kroner at være med, og du kan få lov til at smage på fundene efter gåturen. Arrangementet starter ved Remisen på Godsbanen klokken 11.20 og slutter af med Food-talks og filmvisninger klokken 13.45.

Er du vild med byhøst, så kan du læse mere om arrangementet og købe billet her.

Til middag med instruktøren
Senere på aftenen lørdag kan du klokken 18 komme ned på Godsbanen igen og være med til fællesmiddag og testvisning på dokumentaren Visitor. Instruktøren, Sebastian Cordes, vil være til stede, også under middagen, så du kan få en snak med ham over et glas vin. Middag, film og kaffe koster 175 kroner uden FoodFilmFestival-pas, og 125 kroner med.

Lyder det som noget for dig, kan du købe din billet her.

Madblogger for en dag
Søndag den 15. oktober har du mulighed for at udleve din indre madblogger sammen med familien. Arrangementet går ud på, at I møder op på Godsbanen, og så har FoodFilmFestival gjort klar til at du kan lave den vestafrikanske spise Sambusa. Der er lavet dej, varmet olie og lavet fyld, så du og din familie skal bare folde sambusaerne og putte dem i frituren. Undervejs er det muligt at tage billeder og filme, hvis man har lyst til det. Det første hold, der kommer ind i sambusa-værkstedet, skal møde op klokken 10 og klokken 11.30 er der pause, hvor der vil blive vist et video-blogindlæg som er blevet lavet undervejs til arrangementet. Klokken 12 åbner dørene igen og et nyt hold kan komme ind til frituregryderne. 

Du kan læse mere om arrangementet her.

Smag for sælkød
Søndag aften den 15. oktober, kan du se filmen Angry Inuk, om hvordan anti-sælfangst-kampagner på Grønland, ifølge filmen, har ødelæggende konsekvenser for inuitiske lokalsamfund, hvis overlevelse afhænger af sælfangst. Arrangementet koster 75 kroner, og varer fra klokken 17 til klokken 19.30. For 10 kroner ekstra kan du efter filmen prøve at smage sælkød tilberedt på traditionel vis.

Læs mere og køb din billet her.

Jorden rundt i Gellerup
Mandag den 16. oktober sker der en masse ude i Gellerup. Her kan du blandt andet være med til at lave somalisk mad PÅ bål klokken 10, lave din egen køkkenhaveboks eller spise suppe og se en række film som Smag à la Gellerup har lavet, hvor de præsenterer opskrifter og mad fra Gellerup. Arrangementerne foregår ved Tousgårdsladen og Bålhytten på Edwin Rahrs Vej og ved E&P Huset på Dortesvej i Brabrand. Det hele er gratis, og du møder bare op til det, du har lyst til.

Du kan læse mere om arrangementet her.

Klimaforandring i Gellerup
Hvis du ikke lige kunne følge mandagens program så har du chancen igen om tirsdagen den 17. oktober. Her kan du opleve en række af de samme gratis arrangementer, men som noget nyt kan du klokken 18.30 møde op i E&P Huset, hvor Smag à la Gellerup serverer mad, og bagefter kan du se filmen “Thank you for the Rain“, der behandler klimaforandringerne. Det koster 30 kroner at være med til arrangementet, og til slut kan du være med i debatten om klimaforandringerne indflydelse på landbruget.

Du kan læse mere og købe billet til arrangementet her.

Rigtig god festival!

Eline Eggers
Skribent. Kommer fra kongernes by, Jelling, og er fan af en god stærk øl med en sildemad til. Elsker gode billeder af mad og kan bruge lang tid på at instagramme sig sulten. Har en bachelor i kunsthistorie og en kandidat i analytisk journalistik.