Foto: AARhus

Fem restauranter afløser Strandbaren på Aarhus Ø

RESTAURANT Trods stor popularitet lukker Strandbaren på Aarhus Ø i 2017. Til gengæld er flere restauranter på vej ved vandet.

Strandbaren ved bassin 7 på Aarhus Ø har i en del år været særdeles populær blandt aarhusianerne, men i 2017 er det slut med drinks og kolde øl ved vandkanten. Det sker, når boligbyggeriet AARhus opføres på stedet sammen med et kommende havnebad.

”Det er ikke udelukket, at vi også fortsætter med Strandbaren i 2017, men så er det nok også slut, Strandbaren er jo netop startet som noget midlertidigt og har aldrig været tænkt som en permanent aktivitet,” siger byudvikler Rune Kilden til Aarhus Stiftstidende.

Fem restauranter på vej
I forbindelse med det nye boligbyggeri etableres fem restauranter, der kommer til at ligge ved havnebadet ud mod en 300 meter lang promenade langs kajkanten. Det er dog endnu uvist, hvilke spisesteder der bliver tale om.

”Vi regner med at kunne åbne to eller flere af restauranterne samtidig med, at havnebadet er klar. Vi er i dialog med flere interesserede, men det er lidt for tidligt at lægge os fast endnu,” siger Rune Kilden til avisen.

I tilknytning til byggeriet etableres også en trekantet teaterbygning til børneteater og en mindre sandstrand. AARhus er tegnet af den danske arkitekt Bjarke Ingels, der også står bag bygninger i blandt andet New York. Strandbaren holder åbent som vanligt i 2016, hvor sæsonen starter 13. maj.