Foto: Pexels.

100% plantebaseret: Vegansk café er åbnet i Latinerkvarteret

Den veganske café Elmely har slået dørene op i Studsgade med 100% plantebaseret mad, og her kan du blandt andet få hjemmebag, surdejsmadder og kaffe.

Surdejsmadder, kerneboller og croissant er nogle af de ting, du finder hos den nyåbnede café Elmely i Studsgade 7C. Nanna Tiedemann Elmely er indehaveren den veganske café, som vil gøre op med kedelige fordomme om vegansk mad:

“Ordet vegansk kan tiltrække folk, men det kan nok også skræmme andre væk, så navnet Elmely skulle gerne give dem lyst til at kigge indenfor og gerne bringe tankerne på noget hyggeligt, måske lidt mormor-agtigt. For det er en hyggelig café som alle andre, der bare udelukkende bruger plantebaserede produkter. Og det betyder ikke, at der kun er grønt på menukortet, for ligesom på andre cafeer kan man få sig en god kop kaffe, en hjemmebagt croissant eller en snasket kage”, fortæller den 26-årige caféejer til Århus Stiftstidende.

Hos Elmely kan du sætte tænderne i surdejsmadder, som er nyfortolkninger af klassisk smørrebrød med plantebaserede råvarer på skiver af langtidshævet surdejsbrød. Prøv for eksempel Regnbuen med rødbedespread, avocado, olivenolie, løgspirer, citronskiver og hampefrø eller den græsk inspirerede Taverna med oliventapenade, tomat, græsk inspireret vegansk ost, agurk, rødløg, balsamico-glace og basilikum.

Caféen serverer desuden en weekendbrunch til 139 kroner per person. Du kan se hele udvalget og læse mere om Elmely her.