PRIS To elever fra Nordisk Spisehus i Aarhus har vundet kokkekonkurrencen Young Chef 2015.
Af Mikkel T. Krogh
Landets dygtigste kokke- og tjenerelever var for nylig samlet på Hotel- og Restaurantskolen i Valby for at dyste om den prestigefulde titel Young Chef 2015. Førstepladsen gik til tjenerelev Emma Kathrine Hansen og kokkeelever Sebastian Kofi Bannerman Bæk fra Aarhus-restauranten Nordisk Spisehus, der vandt prisen sammen med kokkelev Anas Amin fra Silkeborg Tekniske Skole.
”Sammen har vi øvet os på menuen, borddækningen og vinen i to måneder, men det er jo svært at koordinere alting på forhånd. Da vi hørte vores navne blive råbt op, var det en helt vild følelse, og vi kunne ikke lade være med at løbe op på sejrsskamlen,” siger Emma Kathrine Hansen i en pressemeddelelse.
Skulle sable champagne
I konkurrencen skulle Emma Kathrine Hansen vise sine evner som tjener ved at dække et bord, sammensætte og præsentere en vinmenu, sable champagne og flambere en dessert. Hendes holdkammerater Sebastian Kofi Bannerman Bæk og Anas Amin skulle lave fire gourmetretter.
”Enkelte ingredienser var kendte på forhånd. Vi vidste for eksempel, at vi skulle arbejde med oksehjerte til hovedret. For at gøre noget anderledes og få dommerne til at huske os, valgte Anas og jeg at bruge vores etniske baggrund – han er kurder og jeg er fra Ghana – til at lave oksehjerte som shawarma. Dét tror jeg nok imponerede dommerne,” siger Sebastian Kofi Bannerman Bæk.
Udover æren og titlen som Young Chefs 2015 løb de tre elever også med hovedpræmien på 35.000 kroner, som skal bruges på en valgfri, skandinavisk Michelin-restaurant. Sebastian Kofi Bannerman Bæk bliver udlært kok hos Nordisk Spisehus til marts 2016, og Emma Kathrine Hansen bliver udlært tjener hos Nordisk Spisehus til december 2015.
Læs artikel: Østjysk restaurant vinder pris
Læs artikel: Tre spisesteder scorede grøn pris
Læs artikel: Aarhus-restaurant bedst i Vestdanmark