Foto: DinnerDays.

DinnerDays i Aarhus: Her er alle restauranterne

SPONSORERET: Billetsalget til den nye restaurantfestival DinnerDays i Aarhus er startet, og vi giver dig her et overblik over alle restauranterne, du kan spise på. 

Tre retter for 200 kroner. Sådan lyder tilbuddet til restaurantfestivalen DinnerDays, som netop har sat billetterne til salg i Aarhus. Festivalen løber af stablen den 16. til 22. oktober på syv lokale restauranter, og det er første gang, at DinnerDays kommer til Aarhus.

”DinnerDays-Festivalen er placeret i uge 42, hvor mange danskere holder efterårsferie og har mere tid til at tage på restaurant. Vi glæder os til at kunne give aarhusianere en god oplevelse – til en ekstra god pris,” fortæller partner Peter Thygesen fra arrangøren DinnerBooking.com.

I Aarhus dækker syv restauranter op og gør klar til at tage imod dig til festivalen, og vi giver dig her et overblik over, hvad de hver især har at byde på her. God appetit!

Restaurant Fedet
Restaurant Fedet ligger 200 meter fra vandet i Risskov og befinder sig i krydsfeltet mellem en café, brasserie og gourmetrestaurantsted. Inspirationen til retterne kommer fra det franske og det toskanske køkken krydret med det gode, danske køkkenhåndværk. Menuen til DinnerDays lyder således:

Forret: Rødbederimmet laks med wasabi og sesamskum, skorzonerrødder, bolschebeder, blomkålspuré og rosmarin
Hovedret: Helstegt kalvefilet med bagt persillerod, sellericreme, tomat, østershatte, sauce demiglace og Pommes Anna
Dessert: Pocheret pære, chokolade, citron, sprødt og vaniljeis

Køb din billet til Restaurant Fedet her

Castenskiold
De ambitiøse kokke i det kreative og eksperimenterende køkken på Castenskiold ved åen stræber efter at give dig den allerbedste smagsoplevelse. Ambitionerne er høje, og det ses tydeligt på menukortet, der byder på spændende og nytænkende retter lavet af årstidens bedste råvarer. Du har en aften i vente, hvor mad, vin, komfort og betjening går op i en højere enhed. Her er menuen til DinnerDays:

Forret: Torsk med jordskokker og muslingesauce
Hovedret: Okse med spidskål, ”gammelknas” og kryddersky
Dessert: Arme riddere med blommer og vaniljeis

Køb din billet til Castenskiold her

Restaurant Skovmøllen
I ægte Morten Koch-stil serverer Restaurant Skovmøllen god, dansk mad i ideelle omgivelser ved den gamle skovmølle i Marselisborg Skov. Maden, der serveres, er en hyldest til de danske råvarer, fødevareproducenter og den danske gastronomiske arv. På restaurantens ølhaner finder du øl fra Aarhus Bryghus, som er en oplagt kompagnon til de danske retter. Her er menuen til DinnerDays:

Forret: Vesterhavstorsk med tre slags blomkål og skaldyrssauce
Hovedret: Gråand fra Gyllingnæs med beder, pastinak, kartoffel, trøffel og Sauce Bigard
Dessert: Mazarinkage med pære, mandler og vanilje

Køb din billet til Restaurant Skovmøllen her

Spiselauget
Spiselauget i Godsbanens rå og stemningsfyldte bygning serverer rustik og uhøjtidelig mad baseret på årstidernes bedste råvarer. Retterne tilberedes ud fra mantraet ’less is more’, hvilket betyder, at ingredienserne i retterne skal tale for sig selv. Hos Spiselauget bestræber de sig desuden på at bruge økologiske råvarer i videst mulig omfang. Her er menuen til DinnerDays:

Appetizer: Carpaccio af lynstegt økologisk okse med revet ost, estragonmayonaise og sprød kartoffel
Forret: Varmrøget laks med urtemayonaise, agurk, citronolie, sprødt og urter
Hovedret: Dansk oksekød med spidskål, tyttebær, ramsløg, svampe og en kraftig glacé
Dessert: Hvid chokolademousse med lime, hyldeblomst, sensommerbær, marengs og blomster

Køb din billet til Spiselauget her

Globen Flakket
Globen Flakket er ideelt beliggende ved Åen i hjertet af Aarhus. Her finder du et hyggeligt spisested med en varm atmosfære, der lægger op til gode samtaler, der varer hele aftenen. Betjeningen er venlig og personlig, og køkkenet sætter råvarernes kvalitet i højsædet og sørger for, at du får mad af bedst mulig kvalitet serveret på en flot anrettet tallerken. Her er menuen til DinnerDays:

Forret: Cremet græskarsuppe med ristede pinjekerner, sprød chorizo og ramsløgolie
Hovedret: Coq au vin med grillede løg, stegte svampe og grov mos af rodfrugter
Dessert: Æble-stikkelsbærtrifli med hvidchokoladecreme og sprød rugknas

Køb din billet til Globen Flakket her

Frederiksgade 42
På Frederiksgade 42 i Aarhus finder du et spisested med stort fokus på det grønsagsbaserede køkken. På tallerkenen kan du opleve mad af forskellige teksturer og smage, mens du fornemmer legen og kreativiteten fra køkkenet. Menuerne er sammensat med cirka 80 procent grøntsager og 20 procent kød eller fisk og serveres som delemad, og så har restauranten sølvmærket i økologi. Her er menuen til DinnerDays:

Ret 1: Rødbedecarpaccio med urter og sprødt
Ret 2: Håndpillede rejer med toast og sprød salat
Ret 3: Økologisk nakkefilet af dansk gris med græskar og urter
Ret 4: Grillet kål med kærnemælk og persille

Køb din billet til Frederiksgade 42 her

Retour Steak Aarhus
Centralt placeret i hjertet af Aarhus på Banegårdspladsen finder du Retour Steak Aarhus. På Retour Steak er der – som navnet antyder – styr på bøfferne, og så serveres der samtidig skarpe forretter og lækre desserter. Tag plads i restauranten der er belyst i et dæmpet skær, hvilket giver en fransk bistro-stemning, der er svær ikke at føle sig godt tilpas i. Er du til godt kød og god vin går du ikke forgæves her!

Forret: Torsk med brunet smør og kål
Hovedret: US oksesteg med pommes frites, bearnaise sauce og grøn salat
Dessert: Profiteroles med vaniljeis og chokoladesauce

Køb din billet til Retour Steak Aarhus her

Restaurant Mejeriet
Ved den smukke herregård Vilhelmsborg få kilometer udenfor Aarhus finder du Restaurant Mejeriet. Her venter der dig en gastronomisk oplevelse uden lige, når de skarpe kokke tryller i køkkenet. Restauranten blev forrige år begavet med intet mindre end 6 stjerner i Jyllands-Posten og er herudover at finde i den prestigefyldte White Guide. Bemærk at prisen på Mejeriet er 400 kroner for 4 retter. Menuen lyder således:

Forret: Saltet laks med agurk, vilde urter, rygeostcreme og sprødt
Mellemret: Consommé af vildt med efterårssvampe, flamberede hjerter og foiegras-sne
Hovedret: Clausholm and med danske rødbeder, rabarber og malt-barbaque
Dessert: Danske æbler med karamel og jordskokker

Køb din billet til Restaurant Mejeriet her

SPONSORERET INDLÆG