Det perfekte pop: en guide til at lave fejlfri popcorn derhjemme

Der findes ikke noget bedre end duften af frisklavede popcorn. De smager bare godt og for mange er de en uundgåelig del afen god biograftur. Men du kan faktiskogså lave dine popcorn selvhjemmei dit eget køkken. Det er både nemt, billigt, et sundere valg og så er det en af den slags snacks, som de fleste børn og voksne holder af. 

Der er nærmest ingen undskyldning for ikke at lave dine egne popcorn oguanset om du laver dem i gryde, i mikroovn eller pådin helt egen popcornmaskine, så tør vi godt love, at du bliver grebet og snart vil opleve, at jagten på det helt perfekte pop går ind.

Find de helt rigtige popcorn

Måske tænker du, at popcorn bare er popcorn, når du griber den første og bedste pose med upoppede majskerner nede i supermarkedet? Men nej, der tager du helt fejl. En ægte popcorn-connaisseur ved, at der kan være stor forskel på de forskellige typer af majskerner.

Det er altid vigtigt, at du sikrer dig, at dine majskorn er friske og af god kvalitet, for at du kan få de bedste popcorn. Du kan købe popcornkerner i de fleste supermarkeder.Kontroller altid udløbsdatoen på emballagen for at sikre dig, at kernerne stadig er friske. Friske majskerner har en større sandsynlighed for at poppe korrekt og give dig velsmagende popcorn.

Der findes forskellige mærker indenfor popcornkerner, ligesom du både kan købe konventionelle og økologiskemajskerner. Nogle mærker levererbare bedre popcorn end andre. Spørg dig frem blandt familie og venner eller tjek eventuelle anmeldelser af de enkelte produkter, før du køber.

Hvordan laver du helt perfekte popcorn?

Når du har fundet dine foretrukne popcornkerner, så skal der poppes. Du kan lave popcorn på mange forskellige måder og den bedste metode for dig afhænger blandt andet af de redskaber, du har til rådighed. 

Lav dem på en popcornmaskine

Skal du lave popcorn på den absolut nemmeste, mest effektive og coole måde, skal det ske på en vaskeægte popcornmaskine. Popcornmaskiner er noget de fleste forbinder med byfester og biografer, men i dag kan du faktisk få din helt egen popcornmaskine hjem i køkkenet.

Der findes mange forskellige typer af popcornmaskiner og det er lidt forskelligt fra type til type, hvordan de skal bruges, så læs altid vejledningen grundigt. Nogle popcornmaskinerkører på varmluft og kræver ikke brug af fedtstof, mens andre laver dine popcorn på mere traditionel vis med brug af olie.

Uanset hvad, så fungerer de ofte sådan, at du tænder for maskinen og tilsætter eventuelt fedtstof og popcorn. Herefter varmer maskinen og popper dine majskerner helt automatisk. Det er helt klart den sjoveste og nemmeste måde at lave popcorn på.

https://www.expondo.dk/popcornmaskine/ finder du for eksempel alt fra små smarte bord-popcornmaskiner til store maskiner, der snildt kan servicere et helt selskab ad gangen. Du finder også virkelige fede retromaskiner, som gør det godt til både børnefødselsdage og fester.

De bedste popcorn laves i en popcornmaskine

Hvadenten du er nybegynder eller øvet, så vil du ret hurtigt erfare, at det er både nemmere og bedre at poppe sine popcorn i en popcornmaskine og det er der flere grunde til.

Den første er den effektive varmefordeling. Popcornmaskinerne er designet til at opvarme popcorn jævnt og effektivt, hvilket reducerer risikoen for brændte eller upoppede popcorn. Resultatet i maskinen bliver således væsentligt bedre end i gryde eller mikrobølgeovn.

For det andet sikrer maskinen, at du får popcorn i god kvalitet, da mange popcornmaskiner er designet til at efterligne smagen og teksturen af biografpopcorn. De kan producere fluffy, sprøde popcorn, der minder om dem, du får i biografen.

Herudover er det rent sundhedsmæssigt et bedre valg at poppe i maskine, da mange af maskinerne kun bruger meget lidt fedtstof, hvis de overhovedet bruger noget.

Til sidst skal det nævnes, at det ogsåer både hurtigt og bekvemt at lave sine popcorn i en maskine. Når du har fyldt maskinen og har tændt den, tager det normalt kun få minutter at få frisklavede popcorn. Helt ideelt, når du har brug for en hurtig snack til en filmaften.

Tilføj smag til dine popcorn

Uanset hvilken måde du vælger at lave popcorn på, er det vigtigt, at du altid overvåger popningen for at undgå, at popcornene brænder på. Jo oftere du laver popcorn, jo nemmere bliver det at stoppe for popningen på præcis det rette tidspunkt.

Når du bliver dygtig og har fået konsumeret en tilpas mængde frisklavede popcorn, kan du også begynde at eksperimentere med popcorn i forskellige smagsvarianter.

Den klassiske måde er at drysse salt på, men du kan for eksempel også tilsætte smør, sukker eller krydderier som paprika og chili til dine popcorn. I nogle supermarkeder kan du finde særlige smagsgivere beregnet til popcorn med for eksempel sourcream-, barbecue- eller ostesmag.

Du kan også tilføje sirup eller endda lave søde, karamelliserede popcorn. Mulighederne er næsten uendelige, og du kan tilpasse dem efter dine personlige præferencer.Prøv dig gerne frem til du formår at poppe det perfekte popcorn og tilsæt derefter din yndlingssmag.

Øvelse gør mester

I starten af din karriere som popcorn-mager vil du sikkert opleve flere upoppede majskerner og brændte popcorn.

Vil du undgå problemet fremadrettet, kan du med fordel følge disse simple retningslinjer:

1.  Pop ved jævn varme. For høj varme brænder kernerne, før de når at poppe. Er varmen for lav ender dine majskerner med slet ikke at poppe.

2. Ryst gryden eller rør i maskinen. Ryst popcornene indimellem. Det forhindrer brænding og gør, at varmen bliver jævnt fordelt.

3. Sluk for varmen, så snart popningen er færdig, så dine popcorn ikke brænder på.

Der er virkelig mange grunde til, at du bør lave dine popcorn selv. Det er en billig snack og når du laver dem selv,kan du selv bestemme, hvor meget fedtstof og salt, du vil bruge. Samtidig er der ingen tvivl om, at en fed popcornmaskine altid vækker glæde ved fester og sammenkomster.

Og så er der i øvrigt intet der slår duften eller smagen af nylavede popcorn.