Amerikansk magasin: 6 steder du skal spise og drikke i Aarhus

Amerikansk magasin: 6 steder du skal spise og drikke i Aarhus

af -
Foto: Substans.

Det amerikanske livsstilsmagasin Departures anbefaler seks steder, du skal spise eller drikke i Aarhus. 

Hvis du skal rejse til en europæisk by lige nu, så skal det være Aarhus. Det fortæller det amerikanske livsstilsmagasin Departures i hvert til sine læsere i en ny artikel, hvor magasinet zoomer ind på byen, journalisten kalder “en dansk juvel”.

Her fremhæver journalisten Laura Sant seks forskellige steder, du bør besøge, hvis du skal have stillet tørsten eller gourmet-sulten.

Først bliver Restaurant Hærværk på Frederiks Allé 105 nævnt, og her roser Laura Sant restauranten for at lave kreative retter med et miljøvenligt fokus. Laura Sant påpeger desuden, at restauranten på baggrund af dét har fået et ry som et af byens mest innovative spisesteder.

Ros for gennemførte koncepter
Herefter er det Michelin-restauranten Domestic på Mejlgade 35b, der bliver udpeget som værende besøgsværdig. Det er restaurantens konsekvente brug af lokale råvarer, der imponerer Laura Sant, der blandt andet fremhæver en detalje, som at restauranten ikke bruger sort peber eller citron, fordi det ikke er råvarer, du kan finde i nærområdet.

Som et brud på tastingmenu-restauranterne foreslår Laura Sant et besøg på Restaurant Sårt på Jægergårdsgade 6, hvor du ifølge journalisten kan få et multikulturelt måltid i hjemlige omgivelser.

Måltiddet kan du passende skylle ned med en kop kaffe fra La Cabra i Graven 20, der ifølge Laura Sant laver byens måske bedste kaffe og serverer intet mindre end fænomenalt bagværk.

Nordisk Michelin og kulinarisk street food
En anden aarhusiansk gourmetperle der bliver peget ud, er Restaurant Substans på Frederiksgade 74. Laura Sant lægger her vægt på restaurantens elegante 90 procent økologiske nordiske mad og stedets udbud af biodynamisk vin.

Som en kontrast til de førnævnte gourmetsteder anbefaler Laura Sant madmarkedet Aarhus Street Food på Ny Banegårdsgade 46. Det er øl- og vinudvalget og den store spændevidde i udvalget af madboder, der her falder i journalistens smag.

Vil du læse hele artiklen, kan du gøre det her.

Amalie Maindal Nielsen
Skribent på Smag Aarhus. Kan bedst lide at lave tøm køleskabet-mad og er lidt for god til at finde lejligheder til hverdagsvin. Hvis jeg kun måtte bruge mine penge på én ting, ville det være restaurantoplevelser. Kommunikationsstuderende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.