DELI Aarhus har fået en ny deli og restaurant i form af Sårt, der er åbnet på Jægergårdsgade med erfarne folk i køkkenet.
En ny deli og restaurant er netop åbnet for enden af Jægergårdsgade i lokalerne, hvor Nordens Folkekøkken tidligere lå. Navnet er Sårt, og bag stedet står folk fra den tidligere Delien i Jægergårdsgade, Restaurant Hærværk og det økologiske landbrug Troldgården.
“Sårt er et projekt, som på én gang er helt nede på jorden og meget ambitiøst. Vi laver stort set alting selv og bruger ingen mellemleverandører. På den måde kan vi arbejde med sæsonens bedste råvarer og følge produkterne hele vejen fra gården til gæsternes tallerken. Sårt er kort fortalt helt nede på jorden, super hyggeligt og meget ærligt,” siger medejer Martin Fryd Christensen i en pressemeddelelse.
Pasta, pølser og oste helt fra bunden
Hos Sårt kan den kvalitetsbevidste foodie finde delikatesser som frisk pasta, gedeoste og pølser og charcuterie fra Sårts eget pølsemageri på Troldgården. Priserne på det nye sted bliver lige så gennemsigtige som menuen. For omkring 300 kroner kan du slå dig ned og smage på lidt af det hele, og serveringerne er yderst delevenlige.
“Maden på Sårt er let at forstå, og sådan som vi synes, al mad bør laves. For eksempel bruger vi kød fra Troldgårdens fritgående økogrise af den sortbrogede slags. Ude på Troldgården står vi i et lille pølsemageri og laver charcuterie efter sydeuropæisk tradition. Altså vand ud, ikke vand ind. Vi bruger ingen nitritsalte, fosfater og andet ondskab, vi bruger kød, salt, vin og krydderier,” siger Martin Fryd Christensen.
Bag Sårt står kokkene Martin Fryd Christensen og Esben Kragh Rasmussen fra det tidligere Delien i Jægergårdsgade, kokken Mads Billenstein Schriver fra Restaurant Hærværk og landmanden Philip Dam Hansen fra det økologiske landbrug Troldgården syd for Aarhus.