Mellemøsten på menuen: Nyt gadekøkken åbner på Frederiksbjerg

Mellemøsten på menuen: Nyt gadekøkken åbner på Frederiksbjerg

af -
Foto: De Fyrretyve Røvere.

Gadekøkkenet De Fyrretyve Røvere slår dørene op på Frederiks Allé den 1. august. 

Hvis du er i humør til en omgang mad med mellemøstlige toner, så kan du fra i morgen lægge vejen forbi Frederiksbjerg. Den 1. august slår takeaway-stedet De Fyrretyve Røvere nemlig dørene op på Frederiks Allé 81.

De Fyrretyve Røvere bliver et gadekøkken med rødder i de arabiske lande, og det betyder masser af krydderier og masser af smag.

“Alting er hjemmelavet og friskt, og vi har gjort meget for at holde stedet autentisk. Når man kommer ind ad døren, skal man kunne se og føle, at identitet og koncept er fra Mellemøsten,” fortæller Ahmed Amin.

Sammen med sin bror Anas Amin står han bag Frederiksbjergs nye spisested.

Pita og kumpir
På menuen hos De Fyrretyve Røvere finder man for eksempel pita og den tyrkiske ret kumpir: En bagt kartoffel rørt med ost og smør. Dertil kommer et tilvalg af kød samt en salatbar med forskellige mellemøstlige delikatesser.

“Vi skifter retter efter sæson, men også når vi har lyst. Vi vil ikke slå os fast på noget,” siger Ahmed Amin.

Både Ahmed Amin og Anas Amin er uddannede kokke og har tidligere arbejdet på restauranter som Svinkløv Badehotel og Restaurant SAK på Samsø. Sidste år var de to brødre desuden med på vinderholdet til VM i hotdog med en variant inspireret af regionen Kurdistan.

Vil hellere starte småt
De Fyrretyve Røvere bliver til en begyndelse udelukkende et takeaway-sted uden mulighed for at spise på adressen.

“Man skal jo starte et sted, og vi vil hellere starte småt end stort. Drømmen er at have egen restaurant med masser af siddepladser, men et gadekøkken er det, vi lige nu relaterer os allermest til. Det er mad, som smager godt – det er krydret og friskt,” siger Ahmed Amin.

De Fyrretyve Røvere åbner tirsdag den 1. august og serverer både frokost og aftensmad.

Louise Højmark
Chefredaktør. Elsker mad og journalistik og stræber efter at forene de to på bedst mulig vis. Uddannet cand.public. i analytisk journalistik og har i hverdagen en svaghed for god kaffe og al slags bagværk.