Foto: Mathilde Boysen

Cinco: Ny restaurant med sydamerikansk temperament åbner på Klostertorvet i Aarhus

Fredag den 30. september åbner restaurant Cinco på Klostertorvet, og her kan du opleve det sydamerikanske temperament i alle dets afskygninger. 

Uno, dos, tres, cuatro ooog Cinco. Du behøver heldigvis ikke vente så mange dage. Det er nemlig allerede på fredag, at restaurant Cinco slår dørene op til den sydamerikanske jungle, der befinder sig midt på Klostertorvet på adressen Frue Kirkeplads 4. 

På menukortet kan du se frem til retter, der tager inspiration fra lande som Brasilien, Peru, Argentina, Uruguay og Mexico, men er lavet på nordiske råvarer. Maden skal nydes ud fra social dining-konceptet, hvor du sammen med dit selskab deler en masse forskellige retter. 

Menuen kommer til at bestå af enten 10 eller 13 serveringer, hvor du blandt andet kan glæde dig til taco med sprød gris, piquillocreme og tabascomayo eller argentinske røde rejer med ananassalsa og tomatillo.

Cinco er en del af koncernen DiningSix, der har flere spisesteder rundt om i byen – blandt andet naboen Keyser Social, der serverer asiatisk inspirerede deleretter. 

Åbningstiderne hos Cinco bliver 17.00 til 21.00 fra mandag til onsdag, mens der fra torsdag til lørdag er mulighed for at bestille mad helt frem til klokken 22.00. 

En tur langs Amazonflodens snoede breder

Cinco inviterer dig, med egne ord, på en tur langs Amazonflodens snoede breder og ind i junglen. For at komme ind i restauranten må du ned af trappen ved Frue Kirkeplads 4 og ind gennem porten. Her træder du ind i en lille, men helt ægte, jungle, der emmer af mystik, varme og intensitet.  

“Cinco er en oplevelse – det er ikke kun maden, selvom den selvfølgelig er i centrum, det er også lokalerne, indretningen, stemningen og betjeningen, der udgør besøget. Vi vil gerne efterlade vores gæster med en WOW-følelse udover det sædvanlige,” forklarer Kristian Skjød, der er partner i DiningSix, i en pressemeddelelse. 

Og netop en WOW-følelse er hvad du får, når du begiver dig ind i junglen. Her er nemlig tænkt over hver en lille detalje. 

”Der kommer til at være blomster og planter over alt, og der kommer til at hænge lianer fra loftet. Belysningen er dæmpet, og der er ingen vinduer, men der vil være nogle neonlys, der bryder med det mørke og skaber en frisk stemning,” fortæller Rune Thomsen, der er daglig leder af Cinco, da Smag Aarhus lægger vejen forbi Cinco i ugen op til åbningen. 

For at gæsterne får den fulde oplevelse, skal der selvfølgelig også være styr på musikken, og her har Cinco fået hjælp udefra. 

”Vi har fået en enormt dygtig DJ og producer til at lave et lydbillede til os ud fra den stemning, vi gerne vil skabe. Der vil derfor blive spillet nogle sange med relativ tung bas som baggrundsmusik,” forklarer Rune Thomsen. 

Læs også: 8 spændende spisesteder med delemad

Low key-stemning

I den mørke jungle gemmer der sig på Cincos to etager i alt 115 spisepladser, som er fordelt ud på runde borde. De runde borde kommer med deres tilhørende runde sofa til at give en følelse af, at du sidder isoleret i en lille hyggelig hule. 

”Over bordene kommer der til at hænge nogle sivlignende lamper, som er det primære lys i lokalerne. Alt lys kommer derfor til at centrere sig om bordene og forstærke følelse af, at du sidder i dit eget lille selskab, mens du sidder i den her vilde jungle,” siger Rune Thomsen

Personalet kommer til at være klædt i mørkegrønne skjorter, så de passer ind i omgivelserne. 

”Vi har valgt at droppe forklæderne, da de godt kan være med til at skabe en distance mellem gæsterne og personalet, og vi vil gerne vil prøve at skabe en low key-stemning,” fortæller Rune Thomsen. 

Cocktails med et twist

Cocktailkortet byder på både eksotiske, forfriskende og udfordrende cocktails, der, ligesom maden, er lavet på nordiske råvarer. 

”Tesen er lidt, hvordan vi kan lave vores retter og cocktails med råvarer, der ikke nødvendigvis har været på et fragtskib i fire måneder,” siger Rune Thomsen. 

Alle cocktails er derfor lavet ud fra traditionelle latinamerikanske opskrifter, men er piftet op med et ekstra twist. 

”Vi kombinerer de klassiske opskrifter og tilføjer nordiske råvarer, så vi på den måde kan give vores cocktails et personligt præg. For eksempel har vi lavet den klassiske brasilianske cocktail, caipirha, i en rabarber-vaniljeversion,” siger Rune Thomsen.  

Cincos cocktailkort byder også på et bredt udvalg af lækre forfriskninger lavet på tequila og mezcal. Du kan for eksempel prøve restaurantens version af en Espresso Martini, der, når der tilføjes tequila, bliver til en Espresso Mexitini. 

Kulminationen på hårdt arbejde 

Det er første gang i lang tid, at restauratørerne bag DiningSix selv står bag hele konceptet, og denne gang blev det altså de sydamerikanske køkkener, de har kastet deres kærlighed efter.

”Det er en kæmpe forløsning at åbne et koncept, vi selv har udviklet og selv ejer. Vi er både glade for og stolte af vores partnerskaber, men der er selvfølgelig noget særligt ved at bygge noget op fra bunden selv,” fortæller partner, Kristian Skjød, i pressemeddelelsen.

Selvom flokken bag DiningSix efterhånden er garvede inden for restaurationsbranchen, har forberedelserne til den nye restaurant alligevel krævet en del, og det er derfor et spændt team, der ser frem til åbningen af Cinco.  

”Cinco er kulminationen på masser af hårdt arbejde. Der er heldigvis ikke mange brikker, der mangler at falde på plads, inden porten til Cinco er klar til at blive åbnet,” fortæller Kristian Skjød i pressemeddelelsen.