TAKEAWAY Mexico kommer snart til Mejlgade, når seks fyre med fire nationaliteter giver aarhusianerne mulighed for frisk, hjemmelavet mexicansk fast food to go. Burritos coming up!
Af Lisa Nordbo Fiil
Seks venner er godt i gang med at få deres drøm om eget sted til at gå i opfyldelse. Bag de tildækkede ruder i Mejlgade 48 arbejdes der lige nu på højtryk for at gøre Chido Mexican Grill klar til åbning inden det nye år. Men hvorfor quesadillas og mission-style burritos, når der ikke er en mexicaner at finde i flokken af danskere, islændinge, en nordmand og en lette?
“Vi har næsten alle sammen boet i USA på et tidspunkt, og her er mexicansk mad meget større. Derfor synes vi, at der manglede et mexicansk fast food-sted her i Aarhus. Efter at have talt om det i mange år, har vi bestemt, at nu skal det være,” fortæller Oskar Palsson, der ligesom fire af de andre også er i gang med en kandidatuddannelse.
Laves fra bunden
Ifølge holdet bag Chido passer den mexicanske takeaway godt ind i det fokus på kvalitet, der er kommet i løbet af de seneste år. Alle ingredienser bliver lavet fra bunden, og her vil ikke være nogle e-numre at finde i maden.
“Kødet skal være godt og hjemmemarineret, og saucerne skal være gode,” siger Helgi Halldorsson, der med en kokkeuddannelse i baggagen har ansvaret for køkkenet, og Oskar Palsson supplerer:
“Mexicansk mad er simpelt, men det er ikke blevet gjort ordentligt endnu. Hvis du køber en omgang nachos her får du chips fra en pose og guacamole fra en dåse.”
Fast-good-food
Chidos placering i hippe Mejlgade har betydet, at maden bliver nødt til at være af god kvalitet for at kunne hamle op med de andre tilbud i gaden. Men også at den hurtige ekspedition kommer til at adskille Chido fra fx Oli-Gak eller Oli-Nico.
“Der er mange gode spisesteder her i Mejlgade, men på mange af dem skal man vente lidt på sin mad. Og på den anden side er det meste fast food dårlig mad som McDonalds. Derfor vil vi gerne kombinere den gode kvalitet med hurtigheden,” forklarer Oskar Palsson.
Også for koriander-kræsne
En vigtig ingrediens i mexicansk mad er koriander, som har en tendens til at dele vandene. Men Helgi Halldorsson forsikrer, at der også kommer til at være noget til dem, der ikke bryder som om krydderurten, der i gamle dage blev kaldt ‘sæbeurt’. Konceptet hos Chido er, at man selv sammensætter sin burrito, og det betyder, at de kan tilbyde fast food til mange, der er på den ene eller anden form for diæt.
“Vi har en burrito-bowl til dem, der ikke vil have kulhydrater og vi har også et tilbud til dem, der er på palæo-diæten. Det er faktisk sværere at være koriander-hader end at være på diæt her,” siger Helgi Halldorsson med et glimt i øjet.
Også for studerende
Priserne kommer til at ligger omkring de 50 kroner, for planen er, at også studerende har råd til bedre fast food. Men hvornår kan aarhusianere, studerende eller ej, så sætte tænderne i en velsmagende burrito? Åbningsdatoen er ikke fast endnu, men det vil være inden kalenderen skifter til 2015. Hold derfor øje med Chido Mexican Grills Facebook-side for flere informationer.
Bonusinfo: Chidos (udtales ‘cheedås’) er et mexicansk slangudtryk, der betyder fedt, cool eller godt. Oskar Palsson og de andre gutter håber, at gæster går fra deres sted og synes, at det er ret ‘chido’.
Læs artikel: 10 lækre takeawaymenuer til nytårsaften
Læs artikel: Helt Oli-gak i Mejlgade
Læs guide: 5 takeaways for foodlovers
SPECS
Chido Mexican Grill
Mejlgade 48
8000 Aarhus C
Foto: Smag Aarhus
Disclaimer: Artiklen er baseret på interview med Helgi Halldorsson fra Chido.