Du vil have lækker mad nytårsaften, men gider ikke stå i køkkenet. Hvad gør du? Du køber da maden ud af huset fra en restaurant. Vi har fundet 10 überlækre nytårsmenuer.
NB: Dette er vores nytårsguide for 2014 – læs guiden for 2016 her
Kniber det med tiden til madlavning nytårsaften, eller har du ikke lyst til selv at kokkerere? Så skal du følge trenden og bestille mad fra nogle af de mange restauranter, der har åbent for nytårsmenuer ud af huset. Vi har fundet 10 aarhusianske restauranter, som stadig har åbent for bestillinger. Bemærk at du typisk selv skal hente maden på restauranterne. God appetit – og godt nytår!
Restaurant Frederikshøj
Frederikshøj, Oddervej 19-21, 8000 Aarhus C
Hvis I skal have gourmet med gourmet på, kommer I ikke uden om Wassim Hallal på Frederikshøj. De modtager stadig bookinger til restaurantens kulinariske fireretters-nytårsmenu, men vi ville skynde os at bestille.
- Hummersuppe tilsmagt med søpindsvin. Hertil flydende ravioli og jordskokker
- Torskekæber med selleripuré samt vinaigrette på ingefær og smør
- Ryg af amerikansk okse gratineret med Karl-Johan. Hertil græskartriologi og crepin på kartoffel med flydende morkler
- Chokolade på fire måder med kokos og sorbet
Pris pr. kuvert kr. 475 kroner (min. 4 kuverter)
Tilkøb: Frederikshøjs egen kaviar for 250 kroner per dåse (10 g) og to vinpakker til henholdsvis 425 kroner og 699 kroner fra Jysk Vin.
Varna Palæet
Varna, Ørneredevej 3, 8000 Aarhus C
På Varna har Palle Enevoldsen og co. sammensat en spændende menu, der indeholder alt fra Pata Negra til hummersuppe.
- Mosaik af havørred og lyssej med grønkål, citroncreme og beder
- Gratineret nytårstorsk og hummersuppe med hokkaidogræskar og vinterporre
- Pata Negra – spansk sortfodsgris
- Mørbrad og kæbe af Pata Negra med rødvinssauce og tyttebær
- Pommes Anna med trøffel, rodfrugter, bøgehatte og rosenkål
- Varnas nytårsdessert med chokoladekage, mandarin som puré og sorbet, hvid chokolade og sprød crunch
Pris per kuvert 425 kroner (min. 4 kuverter)
Tilkøb: To vinmenuer er sammensat i samarbejde med Bichel Vine til henholdsvis 695 kroner og 1.100 kroner.
Gastro & Vino
Gastro & Vino, Klostergade 68 Baggården, 8000 Aarhus C
Med mere end 10 års erfaring melder Michael Larsen fra den tidligere Restaurant Svineriet klar med en sikker fireretters-menu.
- Gravad oksefilet med hjemmlavet salsa og urtecrumble
- Hvidvinsdampet nytårstorsk – marineret hummerhale på sprød bund, gulerødder i to versioner – syltede æbler med gule sennepsfrø og rødbede på en anden måde
- Rosmaringrillet, velhængt dansk oksefilet, sprøde vintergrøntsager, kartofler, selleripure, syltede tragtkantareller og sauce med citrontimian
- Tæt chokoladekage med chokolade-hindbærmousse og citroncreme med havtorn
Pris per kuvert 400 kroner (min. 2 kuverter)
Tilkøb: Vinmenu til 4 personer for 600 kroner
Aarhusmenuen (samarbejde mellem Restaurant ET, CANblau og TGV Café)
Aarhusmenuen, afhentes hos Peter Paris, Sverigesgade 3, 8000 Aarhus C
For tredje år i streg går Restaurant ET, CANblau og TGV Café sammen om en takeawaymenu af høj kvalitet. I år står den blandt andet på noget så eksotisk som pappadums og korma.
- CANblaus snacks: Pappadums med mynte og korianderyoghurt. Korma og krydrede nødder med kyllingekrudt
- Restaurant ET’s forret: Nytårstorsk med syltede bøgehatte og svampeflan. Klassisk hummersauce og støvhekse
- CANblaus hovedret: Dansk oksemørbrad med selleripuré og syltede perleløg. Trøffelsauce og trøffelcrust på hjertesalat. Små villemoeskartofler med kryddersmør
- Cafe TGV’s dessert: Blødende chokoladefondant med sveskeblommekompot. Krokant og citronsne.
- Fra Langenæs Bageriet medfølger fransk baguette og kransekage til kaffen
Pris per kuvert 428 kroner (intet minimum oplyst)
Tilkøb: Forskellige vine
Restaurant Pihlkjær
Restaurant Pihlkjær, Mejlgade 28 Baghuset, 8000 Aarhus C
På fiskerestauranten på Mejlgade har køkkenchef Henrik Pihlkjær sammensat en menu af kvalitetsråvarer til en særdeles tiltalende pris.
- Flødelegeret pighvarcremesuppe med brunoix af urter, trøffelfarseret skærising og hakket purløg. Hertil hjemmebagt brød
- Fasanbryst og svinekæbe med rodfrugtsfrikassé, kartoffel en papillotte, rysteribs, kantarelsky og sprøde jordskokke frites
- Gateau Marcel á la Pihlkjær med syltet ananas og vaniljeparfait
Pris per kuvert 345 kroner (min. 2 kuverter)
Restaurant MellemRum
Restaurant MellemRum, Fredens Torv 2, 8000 Aarhus C
Hummersuppe, rimmet laks og kalvemørbrad er bare nogle af højdepunkterne på Mellemrums fireretters menu, der kan købes med en overbevisende vinmenu on the side.
- Hummersuppe, store rejer, rodfrugter og dild
(Vin: 2013 Vieille Mule, Jeff Carrel, Côtes Catalanes, Frankrig) - Rimmet laks i rødbede, havtorncreme, salat og saltede mandler
(Vin: 2013 Reserva Branco, Adega de Vila Real, Douro, Portugal) - Steak af kalvemørbrad, sauterede svampe, syltede gulerødder, letrøget sauce og gratinerede kartofler
(Vin: 2009 Cascina d’Or Monferrato Rosso, Claudio Icardi, Piemonte, Italien) - Karamel-pannacotta, vaniljecreme, frysetørrede bær og marengs
(Vin: Muscat de Rivesaltes, Chateau de Rey, Rivesaltes, Frankrig) - Menuen er inkl. to slags brød med kryddermayo, hummus og smør
Pris per kuvert 400 kroner
Pris for 4 fl. vin til menuen 450 kroner
Pris for 6 fl. vin til menuen (inkl. til snacks og kransekage) 650 kroner
Tilkøb: Snacks til nytårsboblerne for 25 kroner per person
Lisager
Lisager, Rolighedsvej 34, 8240 Risskov
På det populære takeawaysted i Lisager i Risskov melder man heller ikke hus forbi, når det handler om at beværte de kræsne kunder nytårsaften.
- Lasagne af torsk og jomfruhummer, sprød hummercrust og safranbagt fennikel
- Oksetårn af tournedos af oksemørbrad på medaljon af braiseret oksebov med oksemarv og kraftig sauce med endivie. Bagte vinterurter fra Samsø med persille
- Tre oste med tilbehør
- Fraglité med havtorn og hvid chokolade creme. Mørk chokolade sejl og karamelsauce
Pris for to retter 295 kroner kuvert (intet minimum oplyst)
Pris for tre retter 375 kroner per kuvert (intet minimum oplyst)
Pris for fire retter 425 kroner per kuvert (intet minimum oplyst)
Tilkøb: Vinmenuer
Grappa al Porto
Grappa al Porto, Europaplads 10-14, 8000 Århus C
Det er ikke just italiensk for begyndere, når den nystartede Grappa al Porto ved havnen ruller ud med et italienskinspireret forslag til en nytårsmenu.
- Tonno Crudo: Tuncarpaccio med purløgsolie og marineret fennikel
- Ravioli: Hjemmelavet ravioli med hummer og estragon. Hertil cremet hummerbisque
- Tournedos Rossini: Bøf af oksemørbrad med polenta, bagte løg, foie gras og trøffelsauce
- Torta al Cioccolata: Grappas chokoladekage med blødende indre. Serveret med vanillesyltede bær og mascarponecreme
Pris per kuvert 350 kroner (intet minimum er oplyst)
Tilkøb: Italienske oste kr 50,-
Alle børn tilbydes husets lasagne til 50 kroner (ved køb af 4 menuer)
Mefisto Restaurant
Mefisto Restaurant, Volden 28, 8000 Aarhus C
Mefisto tilbyder igen i år i samarbejde med firmaet Gourmiddag en omfattende takeaway-nytårsmenu. Hvis du har problemer med maden, reklamerer de tilmed med en hotline til kokken nytårsaften.
- Tomatgrene, røgede mandler, løgknækbrød og grønne oliven med artiskokdip
- Nytårstorsk og hummer med agurk, dild og creme
- Kalveterrine, foie gras, kvæder og hindbær
- Oksemørbrad, kartoffel med parmesan, svampe og trøffelsauce
- Kage af chokolade, marcipan og rabarber, hertil mascarpone, karamel og konfetti
- Petit fours, hvid chokolade, P-tærte, kransekage, chokolade med passion
- Serveres med to slags brød med urtesmør og havsaltet smør
Pris per kuvert 450 kroner (minimum ikke oplyst)
Tilkøb: Engangsservice pris per kuvert 35 kroner
Natmad: Kartoffelsuppe med porre, panchetta og Vesterhavsost. Pris pr. kuvert 45 kroner
Sushi Sakura
Sushi Sakura, M. P. Bruunsgade 9, 8000 Århus C
Hvem siger, man ikke kan få sushi nytårsaften? På Sushi Sakura på Frederiksbjerg er man klar til årets store finale med to nytårstallerkner. Det er sundt, de kan bringe maden ud, og så er det med 25 procents rabat!
“Tallerken 8”: 6 salmon skin maki, 6 tekka maki, 4 spicy tuna, 4 ebi negi, 8 nigiri (2 x sake, 2 x ama ebi, 2 x sake, 2 x maguro)
Pris 243 kroner (oprindelig 325 kroner).
“Tallerken 18”: 6 unagi kappa maki, 6 ebi avocado maki, 4 sake avocado, 4 maguro, 4 tiger, 16 nigiri (tai, saba, unagi, sake), 8 gunkan (sakura special, ikura), 8 rainbow hot, 4 crab tempura, 4 nordsea tempura
Pris 719 kroner (oprindelig 959 kroner).
Læs artikel: Møf går all in nytårsaften
Læs guide: 5 takeaways for gourmetlovers
Læs guide: Hel Oli-Gak i Mejlgade
Foto: Restaurant Frederikshøj
Disclaimer: Artiklen er baseret på informationer hentet på de ti restauranters websites. Restauranterne har ingen indflydelse haft på deres omtale i ovenstående.