Foto: Pixabay

Helt Oli-Gak i Mejlgade

RESTAURANT Simreretter, muslinger og gode bøffer er blandt retterne på den nye takeaway-restaurant Oli-Gak i Mejlgade. Bag spisestedet står en gammel kending fra Frankrig.

Mejlgade har i forvejen OliNico og Oli-Bistro, der serverer fransk bistromad til meget rimelige penge. Nu får Latinerkvarterets hovedgade endnu en prisbillig restaurant, og den bliver mindst lige så fransk i stilen. Navnet er Oli-Gak, og bag det nye sted står franskmanden Olivier Miens, der også ejer netop Oli-Bistro.

Adressen har tidligere huset den legendariske tunesiske restaurant Kif-Kif, og Olivier Miens har lige nu fuld gang i at renovere og udvide lokalerne på sit nye spisested, der får fokus på takeaway.

“Det er sjovt, for jeg var med til at starte Kif-Kif dengang i disse lokaler, og nu er jeg tilbage i lokalerne 20 år efter. De bliver dog tre gange så store, når ombygningen er færdig,” siger Olivier Miens til Lokalavisen Aarhus.

Olivier er udlært i alperne, hvor det franske landkøkken var i højsædet, og han har udover Kif-Kif tidligere været medejer af både OliNico og Sct. Oluf i Mejlgade.

“Folk sagde, at jeg var sindssyg, dengang jeg købte Sct. Oluf. Latinerkvarteret og Mejlgade var fuld af værtshuse, og Mejlgade var ikke et sted, man rigtig kom. Men den har virkelig udviklet sig, og nu er det en gade med masser af gennemgang. Folk kan lide Latinerkvarteret, for der er god, fransk mad til billige penge,” siger Olivier Miens til avisen.

Den entreprenante franskmand startede sin karriere i Aarhus på den nu lukkede restaurant Munkestuen på Klostertorv.

SPECS
Oli-Gak
Mejlgade 46
8000 Aarhus C