Foto: Chas E

Legendarisk vinhandel på Strøget lukker

VINHANDEL Den legendariske vinhandel Chas E på Ryesgade lukker på søndag.

Efter knap 100 år på gågaden i Aarhus drejer Vinhandlen Chas E nøglen om på forretningen på Ryesgade. Butikken har ligget der siden 1921, men på søndag den 2. oktober lukkes og slukkes der for evigt.

Årsagen til lukningen er, at Chas E for nylig tabte forhandlingen med bygningsejeren og tøjbutikken Bestseller, der har igangsat en omfattende ombygning af ejendommen. Efter fornyelserne vil der ikke længere være plads til den legendariske vinhandel, og minerne bag disken er naturligvis nedtrykte.

”Det er rigtig ærgerligt. Trods gode intentioner fra begge sider er det gået i hårdknude. Det er en vemodig afsked, og det er da med tungt hjerte, at vi lukker. Det er jo slutningen på en god, lang historie”, fortæller ejer John Tybring til Aarhus Stiftstidende.

På udkig efter nye lokaler
Lukningen betyder dog ikke et farvel til Chas E. Forretningens afdeling på Ellebjergvej i Risskov holder stadig åbent og overtager samtidig Ryesgade-butikkens aktiviteter, leverancer, telefonnummer og mailadresse. Og John Tybring leder da også efter nye lokaler i midtbyen, der kan erstatte de gamle på Ryesgade.

”Alle dem, der går ned ad Strøget, kommer selvfølgelig ikke lige ind derude, men så håber vi, at der er nogle andre, der får glæde af os. Hvis der er andre, der kender til noget, må de endelig sige til,” opfordrer Tybring, som til næste år kan kalde sig 10-årig ejer af foretagendet.

I forbindelse med tømningen af butikslokalet vil der være gode rabatter på et væld af varer. Butikken opfordrer derfor alle til at tage afsted for at få købt ind og dermed fyldt øl- og vinlageret godt op derhjemme.