Foto: Café Kaffegal

Café Kaffegal støtter udsatte børnefamilier

CAFE Aarhusiansk café donerer 10 procent af omsætningen og alle drikkepenge i denne uge til udsatte børnefamilier.

Af Mikkel T. Krogh

Den socialøkonomiske Café Kaffegal på Nørregade blev kåret som Årets’ Bedste Børnevenlige Spisested i 2014, og nu er caféen klar til at gøre endnu mere for børnene. I samarbejde med initiativet julehjaelpen.dk donerer caféen 10 procent af omsætningen og alle drikkepenge fra den 15-19. december til udsatte børnefamilier i Østjylland.

”Vi gør det ikke, fordi vores socialøkonomiske og økologiske forretningskoncept er en guldgrube, men fordi der i Danmark er rigtigt, rigtigt mange hjertegode sager, der har brug for en økonomisk håndsrækning. Hvor mange andre instanser svigter, tør vi godt gå skridtet videre og tage endnu et større samfundsansvar, særligt når det er i den gode sags tjeneste,” skriver caféen på Facebook.

Café fyldes med familier
De indsamlede penge fra arrangementet doneres til de udsatte børnefamilier mandag den 21. december, hvor caféen fyldes med familier, der ikke har mange penge at gøre godt med.

”Det bliver superhyggeligt, og der skal ikke mangle noget – hverken lækker øko-julemad eller julegaver til børnene,” skriver caféen på Facebook.

Al mad hos Café Kaffegal er lavet på økologiske råvarer, og caféen har siden åbningen geninvesteret den økonomiske fremgang i skabelse af job på særlige vilkår til mennesker med psykisk sårbarhed. Caféen beskæftiger i dag 22 mennesker i fleksjob og skånejobs.

Læs mere om arrangementet her.

Læs artikel: Ny café med juice og tapas
Læs artikel: Ny SU-venlig café i Guldsmedgade
Læs guide: 5 oversete caféer i Aarhus