Foto: Café Englen

Læserne har talt: Her er Aarhus’ bedste café

Læserne stemmer traditionsrig café i Latinerkvarteret ind som byens bedste.

Café Englen på Studsgade 3 var i 80’erne var hjemsted for musikere som Lars HUG, Peter A.G og Anne Dorthe Michelsen. I dag er rockkoryfæerne erstattet af familier, shoppere og studerende, og de sætter tilsyneladende stor pris på den traditionsrige café. I hvert fald ryger Café Englen direkte ind på en førsteplads i Smag Aarhus’ nylige læserafstemning.

Mere end 500 læsere har deltaget i afstemningen, og 10 procent af stemmerne i café-kategorien peger på Englen som Aarhus’ bedste café.

Åbnede i 1984
Café Englen slog dørene op i 1984 og har siden været kendt for sin franskinspirerede udsmykning og den store bar i midten af lokalet, der gør følelsen af at sidde på en fortovscafe i Paris lyslevende.

Den overdækkede gårdhave er fortsat en af byens absolut hyggeligste, selv her i vintermånederne med varmelamper og tæpper. På menukortet er blandt andet franske fristelser som croque monsieur, croque madame og tarte tatin.

På andenpladsen i afstemningen ligger Café Drudenfuss, der ligeledes har til huse i Latinerkvarteret, og tredjepladsen indtages af den hyggelige Juliette på Jægergårdsgade.