Foto: Café Casablanca

3 klassiske caféer i Aarhus

Velkendt og godt: Nogle caféer har efterhånden opnået klassikerstatus i Smilets By. Vi giver dig et bud på tre af slagsen.

Guiden har tidligere været bragt i Århus Stiftstidende og er siden blevet opdateret.  

En engel i Latinerkvarteret
Café Englen, Studsgade 3, 8000 Aarhus C

I 36 år har aarhusianere og turister slukket tørsten og forkælet den knurrende mave på Studsgade 3, hvor Café Englen lokker med god stemning og forskellige fristelser, blandt andet inden for det franske køkken. Prøv for eksempel den klassiske croque madame – toast med skinke, emmentaler, tomat, løg og et spejlæg på toppen – eller gå ombord i caféens populære Engleburger med oksefilet, emmentaler, pancetta og blandet salat. Mums, mums og atter mums! Er det ikke den store sult, der plager dig, kan du også sagtens smutte forbi Englen til en kop kaffe og et stykke sødt. Indtag herlighederne i caféens hyggelige overdækkede gårdhave, mens du drømmer dig væk til en fortovscafé i Paris. Bonusinfo: I 1980’erne var Englen hjemsted for Aarhus-musikere som Lars HUG og Peter A.G. Sejt!

Hjem til Rosensgade
Café Casablanca, Rosensgade 12, 8000 Aarhus C

Maj 1981. Så længe er det siden, at Café Casablanca slog dørene op på den brostenslagte Rosensgade, og caféen er stadig i dag velbesøgt af både unge og ældre. Ved formiddagstid fyldes stedets stole af sultne aarhusianere, når Casablancas populære Crunch – ad libitum mad og drikke for 200 kroner – serveres. Her kan du blandt andet sætte tænderne i stedets eget pålæg, græsk yoghurt med toppings, grød, ost, blødkogte æg samt flere slags brød og kager fra eget bageri, mens tørsten slukkes med for eksempel kaffe, te, most og ingefærshots. Halleluja! Torsdag, fredag og lørdag aften står den på konceptet ”Cozy Dining,” der byder på deleretter og vin ad libitum for 350 kroner per snude. OBS: Sjette Frederiks Kro i Riis Skov og Mejeriet i Mårslet – som også er en del af Casablanca-familien – byder hver weekend på tilsvarende morgenmad.

Den på hjørnet
Café Drudenfuss, Graven 30, 8000 Aarhus C

Med mere end 25 år på bagen er Café Drudenfuss – eller Druden, som den også kaldes i folkemunde – en velkendt del af det livlige Latinerkvarter. Hos caféen på hjørnet mellem Studsgade og Graven er stemningen altid høj og maden med et forfriskende twist i forhold til klassiske caféretter: Kortet byder for eksempel på en omgang moules frites, chevre chaud, croque madame, fish’n’chips, linsesuppe samt en vegetarburger med svampe, spidskål, parmesan, ketchup, hjemmerørt aioli, rødløg, hjemmeristede løg og salat. Hva’be’har! Når solen skinner, er caféens udendørs siddepladser som regel fyldte med aarhusianere, der med en kop kaffe i hånden nyder Gravens leben – og om aftenen summer Drudenfuss af liv og glade mennesker, der nyder et måltid mad, en barsnack eller et godt glas vin.