Foto: Anne Bente Volf

Byens Delikatesse & Minimarked byder på orientalske fristelser

Hos Byens Delikatesse & Minimarked på M.P. Bruunsgade 30 er hylderne fyldt med masser af orientalske delikatesser – og du kan få en rulle to go.

Artiklen har tidligere været bragt i Mærk Aarhus

Det er stadig ret nyt. Byens Delikatesse & Minimarked. Men drømmen har været længe undervejs for indehaveren, 37-årige Ahmed Abdallah, som sammen med sin hustru Zeinab har tre børn.

“Jeg har altid drømt om at få min egen lille butik,” siger han med et stolt smil og fortæller, at han, siden han som barn fik et legetøjssæt med en købmandsbutik, har vidst, at det var den vej, han ville.

Vejen har været igennem både OBS i Viby, hvor Ahmed blev uddannet, og SuperBrugsen i Løgten, hvor han var butikschef igennem flere år, men da han sidste år opdagede, at netop dette så centralt beliggende lokale var ledigt, var han ikke i tvivl.

Den gode service

“Jeg holder virkelig meget af at have min egen butik. At kunne have de varer på hylderne, som jeg selv godt kan lide, og at der ikke er lang vej fra en kundes ønske, til at jeg kan have varen på hylden. Den service kan jeg godt lide,” lyder det.

“Det er klart, at det tager tid at bygge en god forretning op, men jeg synes virkelig, byen og kvarteret har taget rigtig godt imod.”

Hylderne byder på stribevis af orientalske delikatesser. Hylderne er fyldt med alt, hvad hjertet kan begære af arabiske og tyrkiske varer.

Byens bedste

“Fem stjerner på Facebook. De kommer jo direkte fra kunderne, så dem er jeg meget glad for,” siger Ahmed, som dagligt leverer mange frokoster til forskellige firmaer i Aarhus.

“Der er en del kunder, som kommer ind og fortæller, at de har fået at vide, at vi har byens bedste ruller.”

Ahmed smiler. Kylling eller falafel. Så skal der vælges. Hvilken salat ønsker du? I rullen eller som salatboks? Ingen har sagt, at det skal være let. Der er mange forskellige at vælge mellem, og den ene er mere lækker end den anden. Fem meter køledisk fyldt med lækkerier.

Metervis af lækkerier

“Jeg holder virkelig meget af at forkæle kunderne. At have kontakten med den enkelte kunde. At sikre mig at deres måltid er i den bedste kvalitet.”

Rigtig mange af butikkens naboer kigger ind og henter frokost. Mange henter en rulle eller en salat med hjem. I de få minutter det tager at lave den friske rulle, er der masser af fristelser på hylderne.

Den særlige gedeost. Den gode tyrkiske spegepølse Sucuk. Kerner, linser, olier, forskellige slags pasta, ris.

“Det meste af alt det, hjertet begærer.”