Foto: Langhoff & Juul.

Nu kan du stemme på byens bedste restaurant

Hvilken restaurant er Aarhus’ bedste? Her får du et overblik over de restauranter, du kan stemme på i Aarhus Stiftstidendes store afstemning om “Byens bedste.”

Du har et væld af muligheder, når du skal spise ude i Aarhus – lige fra nordisk michelin-gourmet til asiatisk delemad.

Men hvor skal du gå hen, hvis du vil finde byens absolut bedste restaurantoplevelse? Det har Aarhus Stiftstidende sat sig for at finde ud af.

Den aarhusianske avis har for 11. år i træk åbnet op for afstemningen “Byens bedste” i en række kategorier – heriblandt “Byens bedste restaurant”. Vi giver dig her et overblik over de nominerede, du kan stemme på.

Frederiksgade 42
Restauranten i, ja, Frederiksgade 42 er kendt for at servere delemad, det vil sige mange små retter, som de spisende ved bordet deler mellem sig. Her kan du og dine medspisende hapse fra fælles tallerkener, hvis anretninger består af 80 procent grøntsager og 20 procent kød.

Synes du, at det er Frederiksgade 42, der fortjener at blive kåret til byens bedste restaurant, kan du stemme på restauranten her.

Den Lille Kro
Er det traditionel dansk mad og ægte kro-stemning, der skal til, så er restauranten Den Lille Kro på Nørre Allé 55 et godt bud. Her kan du få alt, hvad hjertet begærer af mormor-mad – lige fra tarteletter til stegt flæsk ad libitum – men menukortet rummer også mere moderne retter som braiseret andelår og stegt torsk med rabarberkompot.

Skal din stemme gå til Den Lille Kro, kan du gøre det her.

CanBlau
Den spanske tapasrestaurant på Klostertorv 9 rykkede til nye lokaler for et par år siden og har plads til at rumme op til hele 160 gæster i den nye restaurant. Canblau lokker med gourmettapas, der spises, som man gør det i Spanien: En masse forskellige små retter midt på bordet, og så langer du ellers bare til dig.

Er det spansk tapas, der løfter din restaurantoplevelse, kan du stemme på Canblau her.

Aarhus Street Food
Restaurant-begrebet er konstant under udvikling, og det seneste nye koncept i Aarhus’ madbillede er Aarhus Street Food. Her kan du gå en tur i madmarkedet og lade dig inspirere af mad fra hele verden – måske er din forret fra én madbod, hovedretten fra en anden og desserten fra en tredje. Mulighederne er mange, når du spiser Street Food!

Vil du give Aarhus Street Food din stemme, kan du gøre det her.

Langhoff & Juul
Det er tydeligt, at der ikke er overladt noget til tilfældighederne hos Langhoff & Juul – både indretning og anretning er gjort med en æstetisk sans, der skinner tydeligt igennem. Maden, du spiser her, er i høj grad baseret på økologiske råvarer, og restauranten ønsker at skabe en stemning, der minder om hjemlig hygge.

Skal der økologi på tallerkenen, før det dur, kan du stemme på Langhoff & Juul her.