Foto: Social Foodies

Byens bedste flødeboller på vej til Frederiksbjerg

BUTIK Grundlæggeren af iskæden Paradis åbner en butik på M. P. Bruunsgade med hjemmelavet is og lækre flødeboller, der er er kåret som de bedste i København.

Af Mikkel T. Krogh

Den 5. marts får Frederiksbjerg et nyt tempel for is- og chokoladeelskere, når butikken Social Foodies åbner i isbaren Mistos gamle lokaler på M.P. Bruunsgade. Butikken byder på is, flødeboller og chokoladebrud, der laves fra bunden i butikken af primært økologiske råvarer.

Butikken udspringer af tre københavnske butikker af samme navn, som i lighed med den aarhusianske butik er grundlagt af aarhusianeren Thor Thorøe, der i sin tid grundlagde og senere solgte iskæden Paradis.

”Jeg er gammel aarhusianer, og mit hjerte bløder virkeligt for byen. Jeg grundlagde Paradis-butikken i Nørregade tilbage i år 2000 og føler et vist bånd til isen i Aarhus, og nu kommer jeg så tilbage med et nyt, bæredygtigt is- og chokoladekoncept, som jeg tror og håber, at aarhusianerne vil elske,” siger Thor Thorøe.

Læs også: Ny himmel for flødebolleelskere åbnet i Aarhus

Flødeboller kåret til byens bedste
De hjemmelavede flødeboller fra Social Foodies er sidste år kåret til Københavns bedste flødeboller på anmeldelsessitet Yelp. Råvarerne til de søde sager er 80 procent økologiske og kommer fra hele verden, hvor de er udvalgt for at sikre en høj grad af bæredygtighed. Baggrunden er, at Social Foodies er bygget op som en såkaldt socialøkonomisk virksomhed.

”Det indebærer, at overskuddet bruges primært på innovative bæredygtige projekter med socialt udsatte i Danmark og Afrika. Vores koncept stammer fra Afrika, hvor jeg tidligere har startet en lang række sociale virksomheder op, blandt andet en lille chokoladefabrik i Sydafrika og et mejeri i Mozambique,” siger Thor Thorøe.

Læs også: 5 kanongode kagesteder i Aarhus

Social Foodies sælger også hjemmelavede mueslibarer, proteinbarer, muesli, ristede nødder og tørrede nødder i butikken, ligesom det er planen at afholde kurser i at lave flødeboller. Butikken i Aarhus åbner første gang lørdag den 5. marts kl. 12.00 og får åbent alle dage.

SPECS
Social Foodies
M. P. Bruunsgade 60
8000 Aarhus C
Åbner 5. marts kl. 12

Læs også: 5 gourmetbagere du skal besøge