Foto: Unsplash.

Byens Bedste 2019: Her er de bedste steder at spise og drikke i Aarhus

Torsdag aften blev vinderne af Århus Stiftstidendes Byens Bedste-pris kåret – og vi har samlet alle dem, der har noget at gøre med mad og drikke. 

Næste gang du skal stille sulten eller tørsten, skal du måske have nedenstående liste med dig. Den viser nemlig de nye vindere af Århus Stiftstidendes pris Byens Bedste, som blev uddelt torsdag den 7. november.

Velbekomme!

Byens bedste café: The Lazy Wombat
Ceres Byen 20, 8000 Aarhus C

Den australsk inspirerede The Lazy Wombat kalder sig café og mikrobageri og byder både på morgenmad, frokost og forskelligt bagværk som croissanter, pain au chocolat og bananbrød.

Byens bedste take away: De Fyrretyve Røvere
Frederiks Allé 81, 8000 Aarhus C

Pitabaren De Fyrretyve Røvere har – sjovt nok – fokus på pita af den rigtig gode slags: Stenovnsbagt brød og fyld af lam, falafel, flanksteak eller spicy kylling samt et mix af friske, bagte, marinerede og syltede salater.

Byens bedste spisested: Mefisto
Volden 28, 8000 Aarhus C

Fisk og skaldyr er i højsædet hos restaurant Mefisto, der byder på både brunch, frokost og aftensmad. Hver tirsdag kan du desuden få en 3-retters hummermenu, sammensat af en hel hummer.

Byens bedste værtshus: Peder Wessel
Niels Juels Gade 49, 8200 Aarhus N 

Du må tage turen til Trøjborg for at finde dette års bedste værtshus: På hjørnet af Tordenskjoldsgade og Niels Juels Gade ligger nemlig Peder Wessel, der er befolket af både stamgæster, studerende og dem, der holder af en god øl.

Byens bedste gå i byen-sted: Gedulgt
Fredensgade 41, 8000 Aarhus C

Cocktailbaren Gedulgt har hjemme i en baggård i Fredensgade og er kendt for sine eksperimenterende cocktails, der ifølge ejerne skal udfordre gæsternes sanser visuelt og smagsmæssigt.