Arkivfoto: Pixabay.

6 budgetvenlige barer i Aarhus

GUIDE: Du har lyst til gode specialøl, lækre cocktails eller et godt glas vin, men det er sidst på måneden, og tegnebogen er ved at være tom. Hvor går du hen? Vi giver dig her seks stærke bud på budgetvenlige barer.

Engelsk pub med et twist af Fur
Cockney Pub, Maren Smeds Gyde 8, 8000 Aarhus C

På Cockney Pub i Maren Smeds Gyde er du garanteret ægte engelsk pubstemning og masser af gode øl til fornuftige priser. Baren er altid velbesøgt, og det skyldes både en hyggelig atmosfære og indholdet af de mange fustager bag disken. Cockney Pub har altid 20 forskellige øl klar i hanerne, og en stor del af dem kommer fra Fur Bryghus. Udvalget består af brown ale, bock, porter og meget andet – og uanset hvad du vælger, så får du en halv liter velskænket fadøl for den nette sum af 48 kroner. Helt i orden! Derudover har Cockney Pub også belgiske, tyske og naturligvis engelske øl på kortet, hvis dine lyster skulle falde i dén retning, og har du svært ved at holde varmen i det aarhusianske efterårsvejr, kan du varme dig med en Irish Coffee til 45 kroner. Som enhver anden pub med respekt for sig selv afholder Cockney Pub quiz hver torsdag, mens søndagsgæsterne kan høre livemusik i form af jazz. Cheers!

Fest, farver og billige cocktails
Herr Bartels, Åboulevarden 46, 8000 Aarhus C

Hvis du er på udkig efter en cocktailbar med gode drinks til fordelagtige priser, så er Herr Bartels ved åen svær at komme udenom. Indretningen, musikken og de smagfulde cocktails gør stedet uhyre populært – ikke bare i weekenden, men også onsdag og torsdag, hvor der er gode penge at spare. Her kan du nemlig få to drinks for prisen af én, så det er ikke så sært, at mange af byens studerende har Herr Bartels som deres foretrukne cocktailbar. Selvom priserne ligger i den lave ende af skalaen, er kvaliteten af de mange drinks absolut god – og det kan vi li’! Sortimentet består af klassikere som Dark & Stormy, Old Fashioned og Long Island Iced Eea, men du kan også vælge mere kuriøse cocktails såsom Weeping Jesus eller en Passion Pornstar. Alle drinks koster enten 70 eller 75 kroner, hvilket gør Herr Bartels til den perfekte destination, hvis du både vil have fest og gode drinks uden at bruge alle dine sparepenge.

Bier vom Faß i Frederiksgade
Die Kleine Bierstube, Frederiksgade 75, 8000 Aarhus C

Vidste du, at du kan finde ægte tyrolerstemning, lederhosen og tyske øl i store glas på Frederiksgade? Die Kleine Bierstube er indrettet som et klassisk tysk værtshus, men i modsætning til andre lignende steder, er der hverken DJ Ötzi eller dans på bordene. Baren er hyggelig både på hverdagsaftener og i weekenden, og så er der nok at vælge imellem på drikkekortet, der løbende udskiftes. Du kan slukke tørsten i et stort udvalg af tyske øl – nogle kan fås på flaske og andre som fadøl. I hanerne er der blandt andet flere varianter fra det tyske familiebryggeri Jacob, hvor især udgaverne Weizen til 46 kroner og Altbayrisch Hell til 35 kroner er populære blandt Die Kleine Bierstubes gæster – sammen med klassikere som Erdinger og Warsteiner. Til en god weißbier hører naturligvis den tyske saltkringle brezeln eller en schnitzel mit pommes, hvilket du selvfølgelig også kan få på Die Kleine Bierstube. Prost, siger vi bare!

Sangria i varmelampens skær
Forlæns & Baglæns, Jægergårdsgade 28, 8000 Aarhus C

På Jægergårdsgade er der masser af steder, hvor du kan få slukket tørsten, men Forlæns & Baglæns er fortsat en af gadens mest velbesøgte barer, når mørket falder på. I dagtimerne er Forlæns & Baglæns en spanskinspireret tapasrestaurant, men i aftentimerne forvandles stedet til en hip cocktailbar med masser af gode og budgetvenlige drinks, der kan nydes under varmelamperne ved de små caféborde på fortovet. Hver dag kan du mellem klokken 22 og 23 få en drink for beskedne 50 kroner, og baren har en god håndfuld before dinner- og after dinner-cocktails på kortet, der indeholder klassikere som Margarita, Daiquiri og Mai Tai. Du kan også bestille en kande sangria til 185 kroner, og til dén anbefaler vi en snacktallerken med saltede mandler, oliven, tapenade og brød. Velbekomme! Inden du tager hjemad, kan du passende runde en god aften på Forlæns & Baglæns af med en stærk kop Mexican Coffee med Kahlua og Tequila til 58 kroner!

Hygge og masser af gode øl
Ris Ras Filliongongong, Mejlgade 24, 8000 Aarhus C

Selvom den berømte kælder under Ris Ras Filliongongong ikke eksisterer længere, er der stadig ikke mange barer i Aarhus, der er lige så hyggelige som Ris Ras, som stedet kaldes i daglig tale. Aarhusianerne er siden 1998 kommet på baren i Mejlgade, der byder på en uprætentiøs og hyggelig atmosfære, og så gør det selvfølgelig heller ikke noget, at Ris Ras har omkring 50 forskellige øl fra udlandet og hjemlige bryggerier som Hancock og Ebeltoft Gårdbryggeri på kortet. En særdeles populær øl hos Ris Ras er den belgiske farmhouse ale Saison Dupont, der kan fås til SU-venlige 35 kroner, og hvis du er ude med vennerne, er tilbuddet på fire Høker Bajere fra Hancock til 100 kroner helt essentielt. Desuden har Ris Ras et stort udvalg af whisky og rom, hvis det er dén slags, du er til. Uanset hvad er du altid garanteret hygge og afslappet stemning i de hyggelige lokaler på Mejlgade.

Vinsmagning og tapas på Fredens Torv
Plan B, Fredens Torv 2, 8000 Aarhus C

Vinbarer er det nye sort i Aarhus for tiden, og et af de nyere skud på stammen er Plan B på Fredens Torv. Her har ejerne omdannet en tidligere Apple-butik til en trendy vinbar med masser af stil og en dejlig atmosfære, og så er priserne til og med aldeles rimelige! Der er masser at vælge imellem på vinkortet, der er opdelt i tre forskellige priskategorier – 50 kroner, 75 kroner eller 100 kroner per glas – så der er noget for enhver smag og pengepung. Derudover kan du også vælge dagens glas, der enten er Plan B’s egen Chardonnay eller Malbec til kun 40 kroner per glas og 200 kroner for en hel flaske. Fair! Vil du gerne have lidt mad til din vin, så smut forbi Plan B om tirsdagen, hvor du kan få et glas vin og en tapastallerken til bare 129 kroner. Derudover er der hver onsdag “Mystery Night,” en vinsmagning med tre forskellige vine, hvor du får alle tre glas gratis, hvis du gætter to ud af tre rigtigt. Mere budgetvenligt bliver det vidst ikke!