GUIDE: Er du til den sunde, den hippe eller den klassiske brunch? Vi har samlet seks skønne brunchsteder i Aarhus.

Af Nanna Lundstrøm Rasmussen 

Den hippe
Ffood, Vesterbro Torv 8, 8000 Aarhus C

Ffood er med sin beliggenhed midt på pulserende Vesterbro Torv måske ikke placeret det mest charmerende sted i byen, men folk stiller sig alligevel gladeligt i kø for at nyde godt af caféens udvalg. Og det forstår vi godt! Alle dage fra klokken 10 til 12 kan du nemlig få serveret en brunch bestående af chiagrød med friske bær, ovnbagt avocado med økologisk æg, to slags ost, chorizo, mandler, nutella, to slags brød og frisk frugt. Det kalder vi en hip og insta-værdig brunch! Hele herligheden kan du nyde med en valgfri juice, som er friskpresset i caféen, og som fås i både en almindelig og en grøn udgave. Det kan for eksempel være en jordbær med banan og æble eller en af de helt sunde med æble, agurk, selleri, fennikel og lime. Mums! Brunch inklusive juice koster kun 115 kroner, og det gør den jo perfekt til SU-budgettet. Caféen huser ikke et utal af siddepladser, så kig forbi i god tid, hvis du vil sikre dig et bord.

Den luksuriøse
Casablanca, Rosensgade 12, 8000 Aarhus C

Casablanca er kendt og elsket for sin skønne placering midt i Aarhus’ Latinerkvarter, tæt på Domkirken og Hotel Royal. Der er altid liv blandt caféens bløde sæder og måske især Casablancas anerkendte Crunch er noget, aarhusianerne jævnligt tager et smut forbi caféen efter. Crunchen er en brunchbuffet, der koster 200 kroner – for både mad og drikke! Her får du et kæmpe udvalg af hjemmebagt brød, æg, hjemmerøget koldrøget laks, charcuteri, lun kalvepostej, økologisk skyr med sæsonens bær og honningristet mysli, et udvalg af oste, chokoladepålæg, marmelader, pesto samt frisk frugt og grønt. Derudover er der drikkevarer ad libitum med kaffe, te, koldpresset dansk æblemost, hjemmepresset appelsinjuice og økologiske ingefærshots. Ikke dårligt! Brunchen kan nydes mandag til fredag klokken 9 til 12, og lørdag og søndag tilbyder Casablanca både tidlig og sen brunch fra klokken 8.30 til 13.15 om lørdagen og 8.30 til 15 om søndagen.

Den grønne
Greenilicious, Magasin, Immervad 2-8, 8000 Aarhus C

Selvom Greenilicious er placeret midt i Magasin, har caféen formået at skabe både chikke og hyggelige rammer i stormagasinet ud til Lille Torv. Stedets brunch serveres kun i weekenderne, men er ikke desto mindre værd at lægge vejen forbi. Måske som et velfortjent afbræk fra din shoppingtur? Brunchen serveres nemlig fra klokken 10 og frem til klokken 16. For 148 kroner får du en tallerken med surdejsbrød, seedy crackers – sprød knækbrød – smør, ost, brombærmarmelade, chiagrød, cottage tærte, wrap med lækkert fyld, brownie og en juice. Vi anbefaler en cappuccino til at nyde ved siden af: Den kan du få til 42 kroner, og hvis du er til den store kop, kan den blive din for 48 kroner. Mums! Greenilicious slår sig op på, at alle ingredienser er naturlige og økologisk baserede samtidig med, at der hverken er brugt konserveringsmidler eller smagstilsætningsstoffer i maden. Så er man da sikret god samvittighed fra morgenstunden!

Den overdådige
Spiselauget, Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C

Slår du et smut forbi Godsbanen i Aarhus, vil du støde på restaurant Spiselauget, der spreder god stemning og atmosfære mellem rå betonvægge. Spiselauget tilbyder to forskellige slags brunch, og i weekenden fra klokken 10 til 14 kan du sætte tænderne i den helt overdådige brunchbuffet. Her kan du blandt andet få græsk yoghurt, sprød hjemmelavet mysli og ymerdrys, marineret frugtsalat, tre oste med sylt, knækbrød og marmelader, hjemmelavet nutella og tre slags danske pålæg. Men det stopper ikke her: Buffeten byder også på morgenshot eller juice, røget fisk med stuvet spinat, lun leverdreng med svampe og bacon, blødkogte æg, brunchpølser med stegte tomater og urter, pommes galette og røsti, hvedekernesalat med æbler, kål og persille, kanelsnegle med glasur, croissanter og tre slags hjemmebagt økologisk koldhævet brød med øko-smør. Sådan! Du går vist ikke sulten eller tørstig hjem herfra! Brunchen kan blive din for 135 kroner.

Den klassiske
Café Sidewalk, Åboulevarden 56-58, 8000 Aarhus C

Hvad med at tage en tur ned langs Åen i Aarhus for at mærke stemningen af pulserende liv midt i en smuk, urban oase? Ved Åen finder du blandt andet Café Sidewalk, der inviterer ind til en lækker og klassisk brunchbuffet med lidt af det hele. Brunchbuffeten indeholder både lunt og koldt: Alt fra røræg med bacon, flere slags pålæg og forskellige oste til frisk frugt, økologisk græsk yoghurt, hjemmelavet mysli, hjemmelavet kage og flere slags hjemmelavet brød. Buffeten kan blive din for 99 kroner, og børn fra 2 til 10 år får del i buffeten for kun 49 kroner – dem under 2 år spiser med helt gratis. Du kan kigge forbi til brunchbuffet mandag til fredag klokken 10.30 til 14, lørdag klokken 9 til 14 og søndag klokken 9.30 til 14. Derudover tilbyder Café Sidewalk også en morgenmadsbuffet hver mandag til fredag klokken 8.30 til 10.30 til den nette sum af 39 kroner – den er dog lidt mindre omfangsrig end weekendversionen.

Den lokale
Land Café, Studsgade 6B, 8000 Aarhus C

Midt i hjertet af Aarhus og det populære Latinerkvarter finder du Land Café, som omkranset af de hyggeligste omgivelser – og med den skønneste perle af en gårdhave – har både økologi og lokale råvarer på menukortet. For 149 kroner kan du frit vælge mellem caféens LandBrunch eller LandBrunch vegetar, som begge serveres alle ugens dage fra klokken 10 til 14. Den første brunch er en tallerkenanretning bestående af et bagt æg, bacon og stegt pølse, yoghurt med granola, røget fisk, pålæg fra omegnen, oste med kompot og lidt sødt. Alt sammen serveret med et udvalg af friskbagt brød og smør. I vegetaren får du i stedet bagt æg, yoghurt med granola, sæsontærte med hamp, rørt og sprødt salat, oste med kompot samt lidt sødt – også serveret med friskbagt brød og smør. Til din brunch kan du for eksempel nyde en lemonade med mælkebøtte til 45 kroner eller en caffe latte med havremælk til samme pris.