5 steder i Aarhus med lækker brunch på menuen

Udnyt de skønne sommerformiddage til en god omgang brunch. Her får du tre steder i byen, der serverer en skøn version af dagens første måltid.

Tre, fire eller fem retter

Åland, Jægergårdsgade 9, 8000 Aarhus C

Er du lidt eller meget sulten? Hos den hyggelige café Åland på Jægergårdsgade kan du selv vælge, om du vil have serveret tre, fire eller fem retter brunch – og hvad, der skal være på tallerkenen, er også helt op til dig. Lige nu kan du blandt andet vælge mellem acovadomad på ristet rugbrød, røræg med brunchpølser, burrata på toast med konfiterede tomater, og chiapudding.

Priserne begynder ved 119 kroner for tre retter, og skal du have brød med til maden, får du en kurvfuld for 15 kroner ekstra – ligesom caféens kaffekort rummer alt det, du måtte crave af koffeinholdige drikke. Du kan både sidde inde og ude ved Åland, og deres baggård er altid et hyggeligt sted at starte dagen. Ålands brunch serveres mellem klokken 9.00 og 12.45 alle ugens dage.

Brunch Aarhus

En anderledes brunch

Mefisto, Volden 18, 8000 Aarhus C

Hvis du er klar til at prøve noget andet end den klassiske brunch, så er Mefisto et godt bud. På den lækre fiskerestaurant får du selvfølgelig også brunch med ja, fisk. Til 278 kroner pr. person byder de på røræg med hummeraroma og laks, hvide asparges med håndpillede rejer og meget mere.

Du er garanteret til at gå meget mæt derfra, og maden er bestemt prisen værd. Brunchen serveres alle dage helt frem til klokken 16, så I behøver på ingen måder at skynde jer. Det kan også bestilles som en sen frokost, hvis du kommer sent ud af sengen.

Mefisto brunch

Læs også: Fem italienske restauranter i Aarhus 

Lørdagsbrunch på Frederiksgade

Syv Ni 13, Frederiksgade 74, 8000 Aarhus C

Syv Ni 13 slog dørene op i oktober 2019 med et social dining-koncept, hvor retterne deles ved borde. Men hvad du måske ikke vidste, er at de hver lørdag inviterer til brunch i de smukke lokaler. Her kan du vælge en menu med fire eller seks serveringer til henholdsvis 195 og 235 kroner. I kan også tilkøbe drikkevarer ad libitum, eller nøjes med enkelte retter, hvis sulten er lille.

Retterne er overdådige og lavet med kærlighed. Menuen skifter efter sæsonen, men lige nu kan du blandt andet få koldrøget laks med syrnet fløde, asparges med saltet fennikel og rabarberkompot med luftig koldskål og vaniljeis.

Lørdagsbrunch syvni13

Brunch under regnbuen

ARoS Café & Orangeri, Aros Allé 2, 8000 Aarhus

Du har højst sandsynligt besøgt Aarhus kendetegn ARoS, men måske har du ikke prøvet deres hyggelige café. På niveau 4 i den smukke bygning ligger ARoS Café & Orangeri, som serverer brunch fra 10-12 hver dag. Her får du en lækker og klassisk brunchtallerken med brød, æg, charcuteri og lidt til den søde tand for 150 kroner. Caféen har også andet bagværk og lette retter, hvis du er mere til en rugbrødsmad.

Med årskort til ARoS får du 10% på regningen, når du besøger caféen. Du er garanteret smukke omgivelser, og kan nyde det pulserende kulturliv sammen med din morgenkaffe.

Brunch Aros¨

Sundt og lækkert

Café Fika, Jægergårdsgade 47 og Nørregade 28, 8000 Aarhus

Cafe Fika har to hyggelige lokationer i Aarhus. Deres små cafeer er hyggelige og de har altid utroligt sød betjening. Her er du også sikker på, at få insta-worthy mad. Fika laver sund mad, som har masser af velsmag og er hjemmelavet med kærlighed. Hver weekend kan du få brunch fra 10-13 til 145 kroner. Her får du en tallerken med en masse lækkerier. Alt fra vesterhavsost, avocado, røget lakse-æble salat og til smoothie og humus.

Fika har også lækre drikkevarer, som giver energi. Prøv deres friskpressede juice og smoothies fyldt med frugt og grønt. De laver også rigtig god kaffe. Hvis du er frisk, kan du prøve deres golden latte med gurkemeje eller rødbedelatte.

Cafe Fika brunch