Foto: Cafe Hack

3 steder i Aarhus med lækker brunch på menuen

Udnyt de skønne sommerformiddage til en god omgang brunch. Her får du tre steder i byen, der serverer en skøn version af dagens første måltid.

Guiden har tidligere været bragt i Århus Stiftstidende

Tre, fire eller fem retter

Åland, Jægergårdsgade 9, 8000 Aarhus C

Er du lidt eller meget sulten? Hos den hyggelige café Åland på Jægergårdsgade kan du selv vælge, om du vil have serveret tre, fire eller fem retter brunch – og hvad, der skal være på tallerkenen, er også helt op til dig. Lige nu kan du blandt andet vælge mellem skyr med honningristet granola og skovbærsirup, røræg med brunchpølser og bacon, minicroissant med hønsesalat og urter, pandekage med Nutella eller syltetøj og kold chiagrød med rabarberkompot og kokos. Mmh! Priserne begynder ved 109 kroner for tre retter, og skal du have brød med til maden, får du en kurvfuld for 15 kroner ekstra – ligesom caféens kaffekort rummer alt det, du måtte crave af koffeinholdige drikke. Ålands brunch serveres mellem klokken 9.00 og 12.45 alle ugens dage.

En god start ved teatret

Cafe Hack, Teatergaden 1, 8000 Aarhus C

Skal lørdag og søndag morgen begynde med manér, er brasseriet Cafe Hack et glimrende sted til formålet. Brasseriets brunch står til 295 kroner per snude og er inklusive ad libitum Cava, koldpresset most, isvand og sort kaffe samt te. Stærkt! Råvarerne er overordnet lokale og årstidsaktuelle, og netop nu får du serveret et brunchbræt med lækkerier som rejesalat, æble, kapersbær og dild, cremet røræg med bacon, ramsløgspølse med ketchup og sennep, lun leverpostej med svampe og rødbeder, håndlavet charcuteri fra Nørre Søby og danske og franske oste. Mums, mums og atter mums! Bonusinfo: Cafe Hack deler hus med Aarhus Teater, og brasseriets lokaler har tidligere været dansesal for teatrets elever. Siden 2003 er radioprogrammet Dahl på Hack, tidligere Cafe Hack, desuden blevet optaget på stedet.

Lørdagsbrunch på Frederiksgade

Syv Ni 13, Frederiksgade 74, 8000 Aarhus C

Syv Ni 13 slog dørene op i oktober 2019 med et social dining-koncept, hvor retterne deles ved bordet, og det nyeste skud på restaurantens stamme er en lørdagsbrunch, hvor du kan nøjes med at bestille et par enkelte retter eller vælge en menu med fire eller seks serveringer. Udvalget varierer efter sæson, men består i øjeblikket af blandt andet af asparges med sennepsvinaigrette og urtesalat, håndpillede rejer og belgiske vafler med rabarberkompot og lakridsis. Spændende! En enkelt ret koster 60 kroner, du får fire for 159 og seks for 197 – og ad libitum kaffe, te, juice, vand og hjemmelavede ingefærshots koster 79 kroner ekstra. Psst: Syv Ni 13 løb i januar med titlen som Aarhus’ bedste nye spisested 2020 i Smag Aarhus’ læserafstemning Smag Prisen.