Foto: Briancon.

Bageri ved Åen i Aarhus har lanceret en ny juletærte

Et Aarhus-bageri byder nu på en Christmas Pie med blandt andet smørbagt mørdej, marcipan, æbler og pærer.

Selvom der er lidt tid til december endnu, er det – i hvert fald hvis du spørger os – helt okay at begynde på julegodterne. Er du enig, kan du eventuelt lægge vejen forbi Briançon på Åboulevarden 53. Bageriet har nemlig netop lanceret dette års Christmas Pie.

I år består juletærten af en bund af smørbagt mørdej og fyld af marcipan, hjemmekogt creme, æbler, pærer, havtorn og kanel. Tærten er desuden toppet med mandler.

Du kan få en Christmas Pie med dig hjem for 65 kroner.

Vidste du, at

vi danskere plejede at bage brød med surdej for at spare på gærret? Vi brugte gær til at brygge øl, og da der ofte var mangel på rent drikkevand, var det helt essentielt. Derfor begyndte vi på den svære kunst at bruge surdej til at bage brød.