Foto: Rais Foto/A Hereford Beefstouw

3 børnevenlige spisesteder i Aarhus

Børn og restauranter er ikke altid den nemmeste kombination – men det kan sagtens lade sig gøre. Her får du et bud på tre steder, der tager imod de mindste med åbne arme.

Guiden har tidligere været bragt i Århus Stiftstidende

Asien rundt for alle

Le’s Restaurant, Skt. Knuds Torv 1, Aarhus C

Du går sjældent galt i byen med at præsentere børnene for en buffet, og hos Le’s er der noget at hente for både kræsne og eventyrlystne poder. Her er vietnamesiske hotwings, forårsruller og indbagt kylling, men også et stort opbud af mere eksotiske asiatiske retter, såsom phosuppe og kylling i rød karry. Der står desuden en kok parat til at fremtrylle Mongolian Barbecue efter dine ønsker med flere forskellige slags kød og grøntsager og hele 12 forskellige saucer, og til dessert er der isbuffet, hvor ungerne for alvor kan slå sig løs. Restauranten er afslappet og uformel, og buffeten koster 169 kroner for voksne og det halve for børn under 12 år, så der skulle være smæk for skillingen og stopfyldte maver i udsigt her.

Italiensk pizza i børnehøjde

AmoRomA, Vestergade 60, Aarhus C

En børnepizza er sjældent det mest inspirerende punkt på menukortet, men AmoRomA har gjort deres til, at ungerne kan få prøvet noget andet end pepperoni og cocktailpølser; samtlige af restaurantens pizzaer fås nemlig i børnestørrelse. Lokalerne i Vestergade er charmerende rustikke, og det er ikke et sted, hvor du er nødt til at styrte ud med røde kinder, hvis de små rammer ved siden af tallerkenen en gang imellem. Skulle de voksne i selskabet have lyst til noget andet end pizza, er a la carte-menuen smækfyldt med ægte italienske spiser, eksempelvis Spiedino di pesce – fiskespyd med sværdfisk – laks og rejer i muslingesauce eller en omgang fettuccine med svampe, trøffel og ærtecreme. Du får tre retter for 265 kroner og en børnepizza for 80 kroner, eksklusiv drikkevarer.

Bøffer og malebog

A Hereford Beefstouw, Kannikegade 10-12 og Åboulevarden 46A, Aarhus C

Skal familien forkæles med en virkelig god bøf, er A Hereford Beefstouw lige stedet, for det er en restaurant, der virkelig prioriterer at give en børnevenlig oplevelse. Børnemenukortet er faktisk en malebog, som A Hereford Beefstouw har fået specialfremstillet til sine mindste kunder. Så er de beskæftigede, hvis mor og far gerne vil sidde længere over maden. Priserne for børn er tillige meget rimelige, et måltid koster mellem 39 og 89 kroner og kan skylles ned med restaurantens egne sodavand. I voksne kan stikke gaflen i bøffer op til 500 gram, lidt fugl, lidt fisk eller tage en gang Surf & Turf med bøf og hummer, hvis I vil have den helt store tur. Vinkortet er omfattende, saucen er hjemmelavet, og omgivelserne er smukke. En skøn aften er næsten garanteret.

Januar 2021

Optællingen er i gang

Tilmed vores nyhedsbrev