Foto: Food Club

3 spisesteder i Aarhus for store og små

Hvor går du hen, når ungerne skal med ud at spise? Vi giver dig tre bud på skønne steder, der byder børnene velkommen med et smil.

Guiden har tidligere været bragt i Mærk Aarhus

Hjemlige rammer i midtbyen

Hos Sofies Forældre, Frederiksgade 74, st.th, 8000 Aarhus C

Bløde sofaer, masser af højstole og børnevenlige retter. Hos te- og kaffesalonen Hos Sofies Forældre er der i både bogstavelig og overført betydning plads til de små, når sulten skal stilles, og der burde være muligheder på kortet, der kan glæde selv de mest kræsne munde. Lad for eksempel de små sætte tænderne i et hjemmebagt pølsehorn, suppe med brød, fiskehapsere med grøntsagsstænger eller en rugbrødsmad med leverpostej. Skal der være fest, så slut af med en pandekage med sukker eller marmelade. Mmh. De voksne kan naturligvis også nyde de børnevenlige retter på kortet, og vi anbefaler at bestille en god kop te ved siden af: Salonen byder nemlig på omkring 60 forskellige slags af den lune drik, så mon ikke din favorit er at finde på hylderne?

Amerikansk stemning i børnehøjde

Restaurant Bone’s, Åboulevarden 20, 8000 Aarhus C eller Blomstervej 2L, 8210 Aarhus V

Er børnene helt vilde, når der er amerikanske favoritter på menuen? Så tag dem med til en uformel middag på Restaurant Bone’s. Her er væggene dekoreret med blandt andet vejskilte, modelfly, nummerplader og andet sjov fra amerikanske retromarkeder, så der er nok at se på, mens I venter på maden. De små kan vælge maden fra deres helt eget junior-menukort med lækkerier som for eksempel en Big Boy Burger med bøf af hakket oksekød, kyllingeinderfilet i kokospanering, klassisk mac and cheese, pizza med tomatsauce, skinke og ost samt naturligvis fritter. Halleluja! Er der plads i maven til mere, er der all you can eat-softice med drys og andre gode sager for kun 29 kroner. Bedre afslutning på en børnevenlig middag fås vist ikke!

Buffet for hele familien

Food Club, Klosterport 6, 8000 Aarhus C

Kan ungerne aldrig bestemme sig for bare én ting på menukortet? Kom problemet til livs hos Madklubbens Food Club, hvis vision er at vise, at et tag selv-bord sagtens kan være en lækker restaurantoplevelse. Buffeten er udpræget grøn og tager udgangspunkt i sæsonaktuelle grøntsager og som en ekstra bonus, spiser børn under 6 år – hold nu fast – gratis med, mens dem under 12 koster en hundredelap. Det må siges at være fair priser! På menuen finder du retter både med og uden kød og animalske produkter: Fyld for eksempel din og ungernes tallerken med kyllingeoverlår, søde kartofler, spicy kikærtesalat, broccolisalat med rosiner og rødløg eller rimmet laks med rødbeder og pastis broken gel. Ja tak! Har børnene en sød tand, er der også flere fine desserter at vælge imellem.