Birks Køkken i Tivoli Friheden har succes med sprød klejne-croissant.
Julen er nået til Aarhus, og det fejrer bageriet Birks Køkken ved at lancere en såkaldt klejne-croissant, der som navnet antyder er et crossover mellem en klassisk klejne og en sprød croissant. Du kan få den usædvanlige julekage i Birks Køkkens bod på Tivoli Frihedens julemarked.
“Idéen opstod, da jeg stod og lavede croissanter til Molskroen, og julestemningen fra Tivoli ramte mig. Det er en fermenteret croissant med 27 lag, som jeg former som en klejne og steger i olie,” fortæller Benjamin Birk fra Birks Køkken.
Kunderne er positive
På julemarkedet i Tivoli har kunderne taget godt mod den usædvanlige croissant, der er lavet med udgangspunkt i en såkaldt amerikansk “cronut”, der er en donutformet, dybstegt croissant.
“Folk er ret overrasket over, hvor meget lidt tung den føles at spise i forhold til en almindelig klejne. Folk er også meget glade for dens mange knasende sprøde lag. Kunderne har taget rigtig godt imod den, og her i weekenden har vi solgt omkring 200 croissanter, hvilket må siges at være pænt for et helt nyt stykke bagværk,” siger Benjamin Birk.
Klejnecroissanterne koster 35 kroner for tre styks eller 50 kroner, hvis du vil have hjemmelavet chokoladesauce af Valrhonachokolade eller hindbær/æblemarmelade on the side. Julemarkedet i Tivoli Friheden har sidste åbningsdag den 30. december.