Madkulturen

Besøg Det rullende Sommerkøkken i Aarhus

Fra d. 13. til 7. juli kan lokale og sommergæster kigge forbi Havnepladsen og Bispetorv, hvor Det rullende Sommerkøkken byder på en gratis bid mad.  

Sammen med en række dygtige kokke kan du lave lækker, klimavenlig sommermad og få et par tips og tricks med hjem. Du kan blandt andet møde René Mammen fra Restaurant Substans, Rune Sørensen fra Restaurant Hærværk samt Timm Vladimir, der er indehaver af Timm Vladimirs køkken i Aarhus.  

Det rullende Sommerkøkken er en gratis madoplevelse, hvor alle kan være med. Her udvælger du selv dine råvarer, og så giver kokkene tips og tricks til, hvordan du tilbereder dem bedst muligt. I Aarhus er det den lokale producent Sommergrønt, der leverer de lækre og økologiske råvarer.  
Det rullende Sommerkøkken giver mig mulighed for at nå nogle mennesker på en anden måde end jeg gør til dagligt. Jeg glæder mig meget til forhåbentlig at inspirere og dele viden om mere klimavenlig mad. Det er noget, vi alle skal blive bedre til,” udtaler René Mammen, som du kan møde på Havnepladsen tirsdag og onsdag d. 13.-14. juli.  

D. 15. juli kan du møde Rune Sørensen, der til dagligt driver den økologiske restaurant Hærværk i Aarhus. Rune sørensen ser frem til at dele sin madglæde med lokale gæster:  
På Hærværk er vores ambition at være med til at fremme det klimavenlige måltid, og det er da oplagt at gøre i Det rullende Sommerkøkken. Jeg håber, vi ses,” siger Rune Sørensen.  

Lægger du vejen forbi Bispetorv d. 16. juli, kan du møde Timm Vladimir, der også glæder sig til en god snack og snak:  
”Det er en supergod måde at møde folk på – der, hvor de hygger sig og har tid til lidt sjov på en lærerig måde. Vi kan alle blive klogere på klimavenlig mad og jeg tror også, de fleste af os ønsker at vide lidt mere om det. Så her er en god mulighed for at lære lidt, imens man får en god snack og snak – uden det bliver alt for alvorligt i sommervarmen,” fortæller Timm Vladimir.  

Det rullende Sommerkøkken sker på initiativ fra Madkulturen, som er en selvejende organisation under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.  

Det er gratis at deltage og kræver ikke tilmelding.