Foto: Pixabay

Aarhus’ bedste restaurant for flere: Her er finalisterne til Smagprisen 2018

Hvor går man hen, hvis man er en større gruppe, der skal spise ude? Mere end 1.000 læsere har sendt tre restauranter i finalen i kategorien ”Bedste restaurant for flere” i Smagprisen 2018.

CanBlau: Delemad på spansk
Tapasrestauranten CanBlau på Klostertorvet har med 1.100 kvadratmeter og flere hundrede siddepladser masser af plads til små og store selskaber, så det overrasker ikke, at stedet løber med den første finaleplads. Bag gryderne står køkkenchef Jimmy Holm og hans medarbejdere, der kreerer skarpe anretninger i bedste spanske tapasstil. Prøv for eksempel de friterede kartofler ved navn patatas bravas, de små miniburgere eller de autentiske kødboller i tomatsauce. Kan man ikke overskue at vælge, kan selskabet bestille den store tapasmenu, hvor hele bordet får fire kolde retter, fire varme retter, brød, mandler og olie til 348 kroner per snude. Alle retterne serveres som delemad, og en fin detalje er, at man bestiller ved at krydse retterne af på menukortet.
CanBlau, Klostertorvet 9, 8000 Aarhus C

Langhoff & Juul: Økologiske lækkerier
Den anden finaleplads går til restauranten Langhoff & Juul, der i en årrække har ligget midt på Guldsmedgade. På menuen er gourmetmad lavet af økologiske råvarer, som kan indtages i de rustikt indrettede lokaler eller den hyggelige gårdhave, hvis vejret er til det. Restauranten har god plads til større selskaber og byder blandt andet på en tre-retters menu, som lige nu består af oksecarpaccio med hvide asparges og trøffel efterfulgt af kylling med ærter samt rabarbermazarinkage med sorbet til dessert. Prisen er 358 kr., og skal selskabet have vin til de økologiske lækkerier, er prisen for en matchende vinmenu 250 kr. Restauranten er startet af blandt andet Jonas Langhoff, der også har fingrene med i den nye gourmetrestaurant Ghrelin på Aarhus Ø.
Langhoff & Juul, Guldsmedgade 30, 8000 Aarhus C

KöD: Proteiner ved åen
Steakrestauranten Köd var ved åbningen for år tilbage udsat for en shitstorm på de sociale medier på grund det store kødfokus, men det er på ingen måde gået ud over populariteten af spisestedet, der løber med den tredje finaleplads. Menukortet lyder ikke overraskende på masser af proteiner, og selskabet kan sætte tænderne i bøffer af dansk, amerikansk, uruguayansk og australsk kvæg til priser fra 240 kr. Prøv for eksempel en amerikansk 350 grams Ribeye-bøf af Anguskvæg eller en 225 grams dansk mørbrad fra græsfodret kvæg til 285 kroner. Er der appetit til en dessert efter dén omgang, frister restauranten med både creme brulee, chokoladekage og cheesecake. Folkene bag KöD driver også Aarhus-restauranterne Basso, Klokken og Slap Af.
KöD, Åboulevarden 33, 8000 Aarhus C

Smagprisen 2018

  • Prisen kårer de bedste smagsoplevelser i Aarhus i syv kategorier.
  • Kategorierne er brunch, burger, kagested, restaurant for to, restaurant for flere, pizza og sushi.
  • I hver kategori er tre finalister, som er udvalgt på basis af en læserafstemning med mere end 1.000 deltagere.
  • Aarhusianerne kan selv være med til at kåre de endelige vindere ved at afgive deres stemme på smagaarhus.dk/smagprisen. Vinderne findes i slutningen af juni 2018.
  • Smagprisen uddeles af webmediet Smag Aarhus i samarbejde med JP Aarhus og Horesta.

Du kan stemme på din favorit blandt finalisterne her.